'Lösemiden korkmayın' mesajı

'Lösemiden korkmayın' mesajı

7. Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası'nda Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından Konya'da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Zafer Meydanı'nda toplanan lösemili çocuklar ve aileleri ellerinde pankartlarla 'Lösemiden Korkmayın' mesajı verdi.

 

LÖSEV Sosyal Hizmet Sorumlusu Meltem Şahin, 7. Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası'nda tüm Türkiye'de çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, "Lösemi hastalığı tüm dünyada en sık görülen çocukluk çağı kanserlerinin başında geliyor.

 

Dünyanın her yerinde küçücük bedenler yaklaşık 3 yıl boyunca lösemi canavarına karşı bu zorlu savaşı kazanmak için mücadele veriyor. LÖSEV yılda hiç değilse bir haftayı lösemili çocuklara özel kılmak için yola çıktı. Bu özel hafta bugün 61 ülkede 96 kuruluş tarafından desteklenmekte ve kabul görmektedir. Bu günde Konya'ya gelerek buradaki lösemili çocuklar ve ailelerine moral veriyoruz" dedi.

 

Daha sonra Konya Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde lösemili çocuklar ve aileleri ellerindeki pankartlarla Anıt Alanı'na kadar yürüdü.

iha