Lösemi mücadelesiyle tanınan Gamze Akbaş'a veda

Lösemi mücadelesiyle tanınan Gamze Akbaş'a veda

Tedavi sürecinde ayrı kaldığı oğluna yazdığı mektupla tanınan ve dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Gamze Akbaş, son yolculuğuna uğurlandı- Eşi Emrah Akbaş: "Son anlarında güzel şeyler söyledi. Asla gitmek istemedi, çocuğu için kalmak istedi a

İZMİR (AA) -  Tedavi sürecinde ayrı kaldığı oğluna yazdığı mektupla tanınan ve dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Gamze Akbaş, son yolculuğuna uğurlandı.

Gamze Akbaş'ın cenazesi yakınları, sevenlerinin gözyaşları arasında Karşıyaka'daki Hasan Ali Gültekin Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Örnekköy Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

Gamze Akbaş'ın eşi Emrah Akbaş, cenaze töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 yıldır kanserle savaştıklarını hatırlatarak, "Başımız sağ olsun. Elimizden bu kadar geldi, bugüne kadar yaşatabildik. Bize destek olan herkese teşekkür ederim" dedi. 

Lösemi hastası eşine İtalya'dan buldukları bir donörün iliğinin nakledildiğini anımsatan Akbaş,  "İlik naklini yaptık ancak tabi tek çare ilik nakli değildi. Nakilden sonra uyum problemi yaşadık. Eğer faydası olursa bundan sonra Türkiye'de lösemi hastalarının kemik iliği bulma konusunda ülkemiz biraz daha duyarlılaşması lazım. Yüzlerce ya da binlerce hasta şu anda ilik arıyor. Maalesef burada olmadığı için yurt dışından bulunabiliyor. İnşallah bundan sonra ilik arayanlarda şifa bulur" diye konuştu. 

- "Annem cennete gitti"

Eşinin tedavi sürecinde kendilerine destek olan herkese teşekkür eden Akbaş, eşinin son anlarına kadar oğlu Atakan'ı düşündüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Son anlarında güzel şeyler söyledi. Asla gitmek istemedi, çocuğu için kalmak istedi ama Allah'ın takdiri buraya kadarmış. Atakan'a annesinin öldüğünü söyledik. O da güzel şeyler söyledi. Annem Atatürk'ün yanına gitti, iyi insanlar cennete gider, annem de oraya gitti" şeklinde duygularını dile getirdi.

Gamze Akbaşı'ın babası İbrahim Canseven de kızının tedavisi sürecinde basının kendilerine yardımcı olduğunu kaydederek, "Sizlere teşekkür ederiz, büyük adımları sizin sayenizde attık. Başımız sağ olsun vücut savaşını sonunda kaybetti. İnşallah bundan sonraki hastalara daha çabuk bulunması için Türkiye'de bir merkez açılır bu adımların atılmasını istiyoruz" ifadesini kullandı. 

Hastalık teşhisinin konması sonrası tedavi sürecinde ayrı kaldığı oğlu Atakan'a yazdığı mektupla tanınan İzmirli bankacı Gamze Akbaş, lösemiye karşı mücadelede sembol isimler arasına girmişti. Uygun iliğin bulunması için sosyal medya üzerinden başlatılan kampanyalarda 20 bine yakın kişinin kan verdiği Akbaş, İtalya'da bulunan iliğin nakli sonrası taburcu edilmişti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :