Londra'daki terör saldırısı

Londra'daki terör saldırısı

Saldırıda hayatını kaybedenler, Londra Köprüsü yakınında düzenlenen programla anıldı- Londra Belediye Başkanı Han:- "Açık bir mesaj göndermek istiyorum. Bu iğrenç suçları işleyen hasta ve kötü aşırılar, sizi yeneceğiz, kazanamayacaksınız"- "Gururlu ve vat

LONDRA (AA) - İngiltere'nin başkenti Londra'da cumartesi gecesi yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenler, Londra Köprüsü yakınında düzenlenen programla anıldı.

Londra Belediyesi tarafından, olayın yaşandığı Londra Köprüsü ile ünlü tarihi Tower Bridge Köprüsü arasındaki bölgede bulunan Potters Field Parkı'nda düzenlenen anma programına, İngiltere İçişleri Bakanı Amber Rudd, Londra Belediye Başkanı Sadık Han, ana muhalefetteki İşçi Partisinin Gölge İçişleri Bakanı Diane Abbott, Londra polis teşkilatı yetkilileri, çok sayıda vatandaş ve gazeteci katıldı.

Londra'nın Müslüman Belediye Başkanı Han, programda yaptığı konuşmada, 7 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı "barbarca" olarak nitelendirdi.

Açık bir mesaj göndermek istediğini dile getiren Han, "Bu iğrenç suçları işleyen hasta ve kötü aşırılar, sizi yeneceğiz, kazanamayacaksınız. Gururlu ve vatansever bir İngiliz Müslüman olarak şunu söylüyorum, bu iğrenç şeyleri benim adıma yapamazsınız, sapkın ideolojinizin İslam'ın asıl değerleriyle hiçbir ilgisi yok ve kentimizi bölmeyi asla başaramayacaksınız." diye konuştu.

Han'ın birlik ve beraberlik mesajı da verdiği konuşmasının ardından düzenlenen bir dakikalık saygı duruşuyla program sona erdi.

Saldırıdan etkilenenler ile olayın kurbanlarına saygılarını göstermek üzere programa katılan yaklaşık 2 bin kişi, hem olay yeri yakınlarına hem de programın düzenlendiği yere yanlarında getirdikleri çiçekleri bıraktı ve mumlar yaktı.

Cumartesi gecesi kullandıkları minibüsle Londra Köprüsü üzerinde yayaları ezen, daha sonra da yakındaki Borough Pazarı'nda araçtan inerek çevrede bulunanları bıçaklayan 3 kişi, polisin olay yerine intikal etmesiyle vurularak öldürülmüştü. Olayda, saldırganların yanı sıra 7 kişi hayatını kaybetmiş, 21 ağır olmak üzere 48 kişi de yaralanmıştı.

DEAŞ'ın üstlendiği olayın ardından polisin başlattığı soruşturma çerçevesinde gözaltılar devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :