Liseli itfaiyeci adayları ders başı yaptı

Liseli itfaiyeci adayları ders başı yaptı

İskitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümü öğrencileri, yeni eğitim öğretim yılının önemli bir bölümünü geçirecekleri Ankara İtfaiyesinde ders başı yaptı

ANKARA (AA) - İskitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümü öğrencileri, yeni eğitim öğretim yılının önemli bir bölümünü geçirecekleri Ankara İtfaiyesinde ders başı yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İskitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümü öğrencileri, Ankara İtfaiyesinde derse başladı.

Okul Müdürü Mehmet Boz, yeni eğitim döneminin başlaması dolayısıyla Yangın Güvenliği Bölümü 10 ve 11. sınıf öğrencileriyle Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi'yi ziyaret ederek, çiçek takdim etti.

Ziyaretin ardından İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim Merkezinde öğrencileri ziyaret eden ve başarılar dileyen Sipahi, itfaiyecilik mesleğiyle ilgili tavsiyelerde bulundu ve öğrencilere daire başkanlığı tarafından hazırlatılan ve içerisinde itfaiyecilikle ilgili özet bilgilerin bulunduğu birer eğitim seti verdi.

- Öğrenciler mesleğin zorluklarıyla tanışıyor

Liseli itfaiyeci adaylarına, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığının, Milli Eğitim Bakanlığının müfredatına uygun olarak hazırladığı ders programı uygulanıyor.

İtfaiyecilik mesleğinin temel konuları, hazırlanan bir program çerçevesinde teorik olarak Ankara İtfaiyesinin uzman eğitmenleri tarafından günümüzün eğitim teknikleri kullanılarak aktarılıyor.

Adaylar daha sonra aldıkları teorik derslerin uygulanması için sahaya iniyor. Öğrenciler sahada, yangınla mücadele, enkaz altında arama kurtarma çalışması, yüksek binalara tırmanma, merdiven aracıyla yangından yaralı ve baygın kişilerin kurtarılması, trafik kazalarında araç içerisinde sıkışan yaralıların kurtarılması gibi birçok konuda gerçeğe uygun senaryoların oluşturulduğu tatbikatlarda mesleğin zorluklarıyla tanışıyor.

2016-2017 öğretim yılında bölümün ders programlarının önemli bir kısmı Ankara İtfaiyesindeki eğitimleri kapsıyor. Uygulanacak program çerçevesinde, 10. sınıfta öğrenim gören 5'i kız 24 öğrenci haftada 1 gün, 11. sınıftan 5'i kız 33 öğrenci haftada 2 gün, teorik ve uygulamalı olarak derslerini İtfaiye Dairesi Başkanlığında görecek. 12. sınıfta öğrenim gören 8'i kız 34 öğrenci ise stajyer öğrenci olarak haftada 3 gün, ekiplerle birlikte yangınlara müdahale, trafik kazalarındaki kurtarma çalışmaları ve diğer faaliyetlerde yardımcı eleman olarak görev alarak stajlarını tamamlayacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :