LGBT hakkında karar sonrası tek temenni “Darısı yüzde 99'u müslüman Türkiye’nin başına”

LGBT hakkında karar sonrası tek temenni “Darısı yüzde 99'u müslüman Türkiye’nin başına”

Rusya’nın LGBT örgütleriyle savaşı devam ediyor. Rus hükümeti LGBT örgütlerinin ajanlık faaliyeti yürüttüğü yönünde kararlarını sürdürüyor. Daha önce alınan karar emsal olarak kabul ediliyor ve mahkemeler bu yönde çalışmalarını sürdürüyor.

Sapkınlıklarına yasal zemin arayan LGBT örgütlerine Batı Avrupa ve Asya ülkeleri sert darbeler vuruyor. Dünya çapında yürüyüşler düzenleyerek özellikle gençler arasında sapkınlığın yayılmasını amaçlayan örgütlerin faaliyetleri de bazı ülkelerde sert engellerle karşılaşıyor.

MACARİSTAN YASAKLADI

Avrupa Birliği ülkelerinden LGBT’ye karşı en net tavrı Macaristan koydu. Macaristan Devleti geçtiğimiz ay içinde eşcinselliğin 18 yaş altı için teşvik edilmesinin yasaklanmasını öngören yasa tasarısını kabul etti.

Avrupa Birliği ise bu kararı sert bir şekilde eleştirdi. Macaristan Hükümeti’nin gerekçesi ise gençlerin cinsiyet kimliğinden sapması ve cinsiyet değiştirmeye teşvik faaliyetleri. Yasanın çiğnenmesi halinde verilecek ceza ise henüz netleşmedi.

RUSYA’DA DA YASAKLAR SERT

Rusya Hükümeti ise LGBT’ye oldukça katı kurallar getirebilecek kadar ters bakıyor. Rusya’da 2014 yılında Coming Out isimli LGBT örgütünü yabancı devletlere ajan faaliyetler yapan bir örgüt olarak tanımladı ve faaliyetlerini sonlandırdı.

Buna en önemli gerekçe olarak da örgütün ayrımcılık ve insan hakları broşürünü “geleneksel cinsel yönelim”e sahip insanların haklarını ihlal eden bir propaganda yürütmesi gösterilmişti.

FONLARLA DESTEKLENİYOR

Rusya’da örgütün faaliyetlerinin kısıtlanmasına yönelik açılan davada örgütün dışarıdan maddi destek aldığı yönünde belgeler de gösterildi.

FONDAŞ MEDYA TÜRKİYE’DE DESTEK VERİYOR

Türkiye’de ise durum oldukça farklı. Yüzde 99'u Müslüman olan Türkiye’de LGBT örgütleri oldukça faal olarak çalışıyor. Örgütler genç yaştaki bireyleri yönlendirebilmek için vakitlerinin tamamını harcayabiliyor.

Tam bu noktada ise geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan listede isimleri geçen basın kuruluşları ve basın mensupları devreye girerek LGBT organizasyonlarının faaliyetlerini insan hakları sosuyla destekliyor.

VATANDAŞ SOĞUK BAKIYOR AMA

Bir yanda terör örgütlerinin propagandası ve yine geri planda duran dışarıdan maddi ve siyasi kaynak aldığı bilinen sözde insan hakları kuruluşlarının çok azınlıkta olan toplum baskısı nedeniyle vatandaşlar da bilmediklerini düşündükleri konu hakkında sessiz kalıyor.

SON OLAN OLAYLAR

Türkiye’de özellikle son günlerde yaşanan asayiş olaylarına ırkçı yakıştırmaları, yine bazı örgütler tarafından yapılan saldırıların bireylere yapıştırılan ırkçı söylemleri de devletin hareket alanını daraltıyor.

O kadar ki halk arasındaki bazı asayiş olaylarının devlet yetkililerinin kışkırtması olarak sunulması ve muhalefetin bu yönde geliştirdiği dil de devleti oldukça zor durumda bırakıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.