Lada yeni modellerini tanıttı

Lada yeni modellerini tanıttı

Rusya otomobil üreticilerinin ilgi odağı oldu

Dünyanın en büyük otomobil pazarı olma yolunda hızla ilerleyen Rusya, geçtiğimiz hafta Moskova Otomobil Fuarı ile dünyanın dört bir yanından otomobil üreticilerinin ilgi odağı oldu. Bilindiği gibi ülkenin en büyük yerel üreticileri arasında yer alan Lada’da bu fırsatı kaçırmayarak yeni modellerini Moskova’da sergiledi.

Bu yıl ilk olarak Xray 2, 5 kapılı crossover-hatchback karışımı modeli tanıtan Lada, bu modeli ilk olarak 2012 yılında 3 kapılı Xray konsept modeli olarak tanıtmıştı. Markanın bu modelleri eski Mercedes Benz ve Volvo tasarımcısı olan Steve Mattin tarafından tasarlandı. Massin, 2011 yılında Lada’nın tasarım şefi pozisyonuna getirilmişti.

Xray modelinin tasarımı detaylarına Lada’nın yeni sedan modeli Vesta’da da yer verilmiş. Bu yeni Vesta modelinin uzun süredir hizmet veren Lada Granta modelinin yerini alması bekleniyor. Renault-Nissan Birlikteliği ile ortak çalışmalar sürdüren Lada, yeni Vesta modelinde Renault-Nissan üretimi platformları kullanacak. Tasarımı ile büyük beğeni toplayan Vesta modeli, Maserati’nin yeni çizgilerini andıran hatları ile dikkat çekiyor.

Ayrıca Lada bu yeni Vesta modelinin bir de yarış versiyonunu üretmiş. Dünya Touring Otomobil Şampiyonası’nda (WTCC) yarışan ancak 3 yıldır sonuncu gelen Lada Granta WTCC modelinin yerini alacak olan yeni Vesta WTCC modeli Fransız yarış malzemeleri üreticisi Oreca ile ortak üretilmiş. Gelecek sezon yarışa başlayacak olan Vesta WTCC modeli ile Lada yarışlara başarılı bir dönüş planlıyor.

Etiketler :