KYK yurtlarına karekod uygulaması geliyor

KYK yurtlarına karekod uygulaması geliyor

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, KYK yurtlarındaki asansörlerde karekod uygulamasını duyurdu. Artık asansör bakım süreçleri daha şeffaf hale geliyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) tesislerindeki asansörlerde önemli bir yeniliği duyurdu. Yapmış olduğu açıklamada, tesislerde bulunan asansörlerin üzerine karekodlar yerleştirileceğini açıklayarak, bu uygulamanın asansörlerin bakım süreçlerini daha şeffaf hale getireceğini belirtti.

KYK Yurtlarında Asansör Krizi: Bir kaza da Konya'da yaşandı

Bakan Bak, bu yenilikle ilgili yaptığı açıklamada, "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızla yaptığımız ortak bir çalışma ile tesislerimizdeki asansörlerimize bir karekod koyacağız. Dileyen herkes o karekodu okutarak asansörün tüm bakım sürecini ve takvimini görebilecek." dedi.

Geçtiğimiz günlerde Aydın'daki KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda yaşanan asansör kazasına da değinen Bak, "Acı hepimizin acısıdır. Evlat hepimizin evladıdır. Sizlerden ricam kamuoyunu yanıltıcı bilgilerle, sosyal medyada provokasyon amaçlı paylaşımlarla bu meselenin suiistimal edilmesine izin vermemenizdir.'' açıklamasında bulundu

Ayrıca Bakan Bak, yurt başvuruları hakkında da bilgi verdi. Bu yıl yurtlara başvuran öğrencilerin yüzde 96'sının yerleştiğini belirterek, yerleştirme sürecinin hala devam ettiğini ve tarihinin en yüksek yerleştirme oranına ulaşıldığını vurguladı.

Genç Kart Projesi hayata geçiriliyor

Gençlerin eğitim hayatını desteklemek amacıyla Bakanlık olarak vergi muafiyeti sağlayacaklarını belirten Bakan Bak, yükseköğrenimdeki gençlere bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar alımlarında vergi muafiyeti sunacaklarını duyurdu. Ayrıca, gençlere operatör ayrımı olmaksızın aylık 10 GB ücretsiz internet hizmeti verileceğini ve Genç Kart projesinin hayata geçirileceğini açıkladı. Genç Kart, gençlerin müze ve ören yerlerini ücretsiz ziyaret etmelerine ve Bakanlığın sunduğu imkanlardan faydalanmalarına olanak sağlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.