Kuzugöbeği mantarı vatandaşların gelir kaynağı

Kuzugöbeği mantarı vatandaşların gelir kaynağı

Antalya'nın Akseki ilçesinde vatandaşların dağlardan topladığı kuzugöbeği mantarı, kilogramı 70-80 liradan satılıyor

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Akseki ilçesinde vatandaşlar, dağlardan kuzugöbeği mantarı toplamaya başladı.

Toros Dağları'nda yetişen kuzugöbeği mantarı, son yıllarda yöre halkının önemli bir gelir kaynağı haline geldi. Akseki ilçesinde yaşayanlar, dağlardan kuzugöbeği mantarı toplayarak satıyor. Bazı vatandaşlar ise topladıkları mantarları kışın kullanmak üzere kurutuyor.

Akseki'nin Cendeve Mahallesi'nde yaşayan 70 yaşındaki Meryem İpek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Toros Dağları'nda kuzugöbeği mantarının bu yıl daha az olduğunu belirterek mantarın kilosunun 70-80 liradan, kurusunun kilosunun ise 600-800 liradan satıldığını söyledi.

Kuzugöbeği mantarının her yerde yetişmediğini, güneş gören, karlı, sedir ve ladin ağacı olan bölgelerde bulunabileceğini anlatan İpek, şöyle konuştu:

"70 yaşındayım. Çocukluğumdan beri kuzugöbeği mantarı topluyorum. Bizim dağlarımızda çok olur. Her derde de devadır. Biz her yıl nisan ve mayıs aylarında Toros Dağları'na kuzugöbeği toplamaya geliriz. Her yıl çok olurdu. Bu yıl az yağmur yağdığı için az miktarda. Kilosu 80 liradan satılıyor. Sabahtan akşama kadar ortalama 1 kilo kuzugöbeği topluyoruz. Az da olsa yine buluyoruz. Allah bereket versin."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :