Kuzey Makedonya'da 23 Nisan kutlaması

Kuzey Makedonya'da 23 Nisan kutlaması

Türk, Arnavut, Boşnak, Makedon ve Roman öğrenciler, yerel müzikler eşliğinde yürüyüş yaptı

ÜSKÜP (AA) - Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

TAV Havalimanları Holding'in desteği ile "Yeni Yol" Kültür ve Güzel Sanatlar Derneği tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında Türk, Arnavut, Boşnak, Makedon ve Roman öğrenciler Türkçe eğitim veren Tefeyyüz İlköğretim Okulu'ndan II. Filip Meydanı'na yürüdü.

Geleneksel enstrümanlardan oluşan orkestranın çaldığı yerel müzikler eşliğinde Eski Üsküp Çarşısı'ndan geçen öğrenciler, meydanda kendileri için düzenlenen eğlence ve konsere katıldı.

Dernek Başkan Vekili Halil Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl üçüncü kez düzenledikleri festivalde farklı bir etkinlik yaparak, çocukların hem oynamasını hem de eğlenmesini sağladıklarını söyledi.

Ülkedeki Arnavut, Boşnak, Romen ve Türk okul ve derneklerle iş birliğinde böyle bir program hazırlamak istediklerini anlatan Abdullah, "Dünya çocukları her yerde çocuktur. O yüzden barış, mutluluk onların hakkıdır. Bu aslında bizim için kaynaşma, beraber bir şeyler yapma anlamı taşıyor." dedi.

Öte yandan, Türkiye Maarif Vakfının (TMV) Üsküp'teki anaokulunda da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla şiir ve marşların okunduğu program düzenlendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :