Kuveyt Türk'ten açıklama

Kuveyt Türk'ten açıklama

"

İSTANBUL (AA) - Kuveyt Türk , dün ve bugün çeşitli internet siteleri ve gazetelerde yer alan "Suriye'deki yasa dışı yapılara, Kuveyt Türk'teki bir hesap üzerinden yardım yapıldığı" şeklindeki haberlerde yanlış ve yanıltıcı bilgilerin yer aldığını duyurdu.

Kuveyt Türk'ten yapılan açıklamada haberlerde "dava" olarak bahsedilen sürecin, ABD'deki bir sivil toplum örgütünün başvuru dilekçesi olduğu belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi.

"Bankamıza haberde geçen dilekçe ile ilgili herhangi bir tebligatta bulunulmamıştır. Dilekçede ismi geçen kişilerin bankamızda herhangi bir hesabı ve/veya bankamızla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Dolaylı olarak kullanıldığı iddia edilen dernek hesabının ise Birleşmiş Milletler ile Dünya Sağlık Örgütü gibi uluslararası yardım kuruluşlarının desteğinde, son derece açık ve şeffaf olarak işlediği, ayrıca bankamızca mevzuatın gerektirdiği tüm yükümlülüklerin de eksiksiz ikmal edildiği tespit edilmiştir.

Bankamızın itibarını zedeleyen bu tür maksatlı, düzmece iddia ve isnatlar içeren gerçek dışı bu haberler, son derece sağlam ve istikrarlı yapısıyla küresel krizlerin aşılmasında önemli bir aktör olan Türk bankacılık sistemini de töhmet altında bırakacak niteliktedir. Çeyrek asrı aşan tarihinde tüm faaliyetlerini yasal düzenlemeler çerçevesinde gerçekleştirerek bankacılık etiği açısından örnek davranışlar sergileyen ve tüm yükümlülüklerini her zaman eksiksiz yerine getiren bankamız tüm yasal haklarını saklı tutmaktadır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :