Kütüphaneye dönüştürülen bakkala kitap yağıyor

Kütüphaneye dönüştürülen bakkala kitap yağıyor

Hatay'ın Erzin ilçesinde 75 yaşındaki Abdulkadir Doğan'ın kütüphaneye çevirdiği bakkal dükkanında kitap sayısı, Türkiye'nin dört bir yanından bağışlar ile neredeyse ikiye katlandı- Doğan: - "Anadolu Ajansının yaptığı haber üzerine birçok kişi kütüphaneyi

HATAY (AA) - HALİT DEMİR - Hatay'ın Erzin ilçesi Başlamışlı köyünde 75 yaşındaki Abdulkadir Doğan'ın emekliliğinin ardından kütüphaneye çevirdiği bakkal dükkanına Türkiye'nin dört bir tarafından kitap bağışı yapılıyor.

Anadolu Ajansının (AA) geçen yıl yayınladığı "Bakkalını kütüphaneye dönüştürdü" haberi ile takdir toplayan Doğan, Ankara, İstanbul, Antalya ve Eskişehir gibi birçok ilden ziyaretçi ağırlayıp kitapseverlerin hediye ettiği eserleri kütüphanesinde okurların hizmetine sunuyor.

Geçen yıl bin 343 olan kitap sayısını hediye edilen eserlerle 2 bin 100'e çıkaran Doğan, tek tek kayıt altına aldığı kitapları titizlikle muhafaza ediyor.

En büyük hayalini gerçekleştirdiğine inanan Doğan, bundan sonrası için de kitapların gelecek nesillere aktarılmasını ve kütüphanesinin restore edilmesini istiyor.

- Ortaokul terk

Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okumaya ortaokul yıllarında başladığını ve kitap sevgisini Türkçe öğretmenine borçlu olduğunu söyledi.

Maddi imkansızlıklar yüzünden ortaokuldan sonra eğitimine devam edemediğini belirten Doğan, şöyle devam etti:

"Okula devam edememem beni çok üzdü, arkadaşlarım okula giderken ben onların arkasından bakardım ama hiçbir zaman da pes etmedim, kendimi okumaya verdim. Arkadaşlarımın kitaplarını ödünç alıp okurdum. Ağabeyim ile bakkal dükkanı açtık. Her gün bakkalı açtığımda kitabı elime alıp okurdum. Sonra buradan ağabeyimle emekli olduk. O sürede evde bir sürü kitabım olmuştu. Kitaplarımı bakkalıma yerleştirip ekmek teknemizi kütüphaneye çevirdim. Her birini özenle kaplarım ve tek tek düzeltirim. Bu kitaplar hem burada daha iyi muhafaza ediliyor hem de gençlere yol gösteriyor."

Doğan, dükkanın "milli" bir kütüphaneye dönüştürülmesinin en büyük arzularından olduğunu aktardı.

- AA'nın haberinde sonra çok ilgi gördü

Doğan, geçen sene Anadolu Ajansının yaptığı haber üzerine Türkiye'nin dört bir tarafından ziyaretçi ağırladığını söyledi.

Gelen her ziyaretçinin kütüphanesine kitap hediye ettiğini vurgulayan Doğan, "Anadolu Ajansının yaptığı haber üzerine çok sayıda kişi kütüphaneyi ziyaret etti. Kaymakamlar, kolejdeki çocuklar, Antalya, Ankara ve birçok ilden vatandaşımız geldi. Kütüphanemizi ziyaret eden kişiler fotoğraf çekiyorlar, kitapları inceliyor, bilgi ediniyor ve kitap bağışlıyor. Hatta bazıları da memleketlerine gittiğinde kolilerle kitap gönderiyor. Ben de burada bunları kayıt altına alarak milletin okumasını sağlıyorum." diye konuştu.

Kütüphanede yaklaşık 2 bin 100 kitap bulunduğunu aktaran Doğan, eserlerin genellikle dini, tarihi, edebi ve kültür sanat türünde roman olduğunu bildirdi.

Doğan, kitapların yanı sıra yaklaşık 2 bin 500 kaset ve CD'nin de kütüphanesinde yer aldığını ekledi.

- "Çocuğum olmayınca kitaplar çocuklarım oldu"

Abdulkadir Doğan, 50 yıl önce tanıştığı eşiyle severek evlendiğini ancak çocukları olmadığını söyledi. Kitaplarını "çocuklarım" diye adlandıran Doğan, "Çocuğum olmayınca kitaplar çocuklarım oldu. Onları okuyarak huzur buluyorum. Ölene kadar kitap okuyacağım. Sadece yetkililerden buranın restore edilmesini istiyorum çünkü gelecek kuşaklara bu kitapları bilgileri aktarmamız lazım." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :