Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" konulu konferans ile başladı. İl Müftüsü Salih Sezik, Büyük...

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" konulu konferans ile başladı.

İl Müftüsü Salih Sezik, Büyük Sinema Salonu'nda yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl gerçekleştirilecek etkinliklerin ana başlığını "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" olarak belirlediğini söyledi.

Bugün dünyada Müslümanlar'ın izzet ve onurunun tarihinde hiç olmadığı kadar tahribata uğradığını ifade eden Sezik, şunları söyledi:

"Hayatımızın her alanına sirayet eden bir tevhid bilincine, vahdet gayretine ve kardeşlik coşkusuna her zamankinden daha fazla muhtacız. Bugün zorlu bir süreçten geçmekteyiz. İnanıyoruz ki Müslümanlar'ın işlerinin düzeleceği günler uzak değil. Sonunda hikmet, aklıselim Allah’ın izniyle galip gelecektir. Yeter ki Müslüman olarak Endülüs’ün akıl ve hikmetiyle Maveraünnehir’in fıkıh, akıl ve tasavvufuna buluşturan Anadolu-İslam Medeniyeti'nin barış ve adaletini tüm dünyaya gösterebilelim. İl ve ilçe müftülükleri olarak hafta boyunca birçok etkinlik düzenleyeceğiz. Haftanın ilimize, milletimize ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum."

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığının Kutlu Doğum Haftası ile ilgili hazırladığı klip izlendi.

Programda Bozok Üniversitesi Prof. Dr. Salih Karacabey, "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" konulu konferans verdi.

Konferansın ardından katılımcılara karanfil ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler