Kütahya'nın idarecilerinden "İstiklal Marşı" klibi

Kütahya'nın idarecilerinden "İstiklal Marşı" klibi

İstiklal Marşı'nın 41 mısrası kentte vali, milletvekilleri, tugay komutanı, rektör, belediye başkanları, kaymakamlar, bazı kurum müdürleri ve STK temsilcilerince seslendirildi- "Kuruluşun ve Kurtuluşun Şehri Kütahya İstiklal Marşı'nı Okuyor" projesinde gö

KÜTAHYA (AA) - MUHARREM CİN - Kütahya'da, İstiklal Marşı'nın 41 mısrasının vali, milletvekilleri, tugay komutanı, rektör, belediye başkanları, kaymakamlar, bazı kurum müdürleri ve STK temsilcilerince seslendirildiği 4 dakikalık klip, sosyal medyada büyük ilgi gördü.

"Kuruluşun ve Kurtuluşun Şehri Kütahya İstiklal Marşı'nı Okuyor" projesi kapsamında görev alan Kütahya Spor Lisesi öğrencileri, başta Vali Ahmet Hamdi Nayir olmak üzere İstiklal Marşı'nın mısralarını okuyan kentin üst düzey yöneticilerini cep telefonlarıyla kaydederek klip hazırladı.

Proje koordinatörü okul öğretmenlerinden Efraim Alkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sene İstiklal Marşı'nın TBMM'de kabulünün 96. yıl dönümünün kutlanacağını hatırlattı.

Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmek için yola çıktıklarını ve bu projeyi gerçekleştirdiklerini ifade eden Alkın, şöyle konuştu:

"15 Temmuz'dan sonra Türkiye'de çok şeyler oldu. Milletimiz topyekun hep beraber bu belayı defederek yeniden bir İstiklal Marşı yazdı, yeniden bir İstiklal Harbi kazandı. Bizler dedik ki ne yapabiliriz? İstiklal Marşı'nın kabulünün yıldönümü yakındı. 'Kuruluşun ve Kurtuluşun Şehri Kütahya İstiklal Marşı'nı Okuyor' projesini hayata geçirmeye karar verdik. Projemize Kütahya Valimiz Ahmet Hamdi Nayir destek verdi."

- "İstiklal Marşı'nın birer mısrasını okudular"

Öğrencilerinin projeye gönülden destek verdiğini anlatan Alkın, şöyle devam etti:

"Projede gönüllü olarak görev alan 50 öğrencimiz, Kütahya'nın 12 ilçesine giderek kaymakam ve belediye başkanlarına İstiklal Marşı'nın mısralarını okutarak cep telefonuyla videoya çektiler. Ankara'ya giderek milletvekillerimizin makamlarında video çektiler. İlimizin 41 yöneticisi İstiklal Marşı'nın birer mısrasını okudular. Öğrencilerimizin çektiği videoları birleştirince çok güzel bir klip ortaya çıktı."

Mehmet Akif Ersoy ve şehitlerin anıldığını günlere bu klibi yetiştirerek bir duyarlılık oluşmasını istediklerini dile getiren Alkın, "Klibimiz sosyal medyada büyük ilgi gördü ve tıklanma sayısı 10 binlere ulaştı. Bundan çok memnunuz. İnşallah amacımıza ulaşmışızdır. Mehmet Akif Ersoy'un anılmasını layıkıyla yapamayız ama hatırlanmasına inşallah vesile oluruz." diye konuştu.

- Çalışma 2,5 ay sürdü

Projede gönüllü olarak görev alan öğrencilerden Enes Genar da çalışmanın 2,5 ay sürdüğünü belirtti.

Genar, ilk kez yapılan, insanları gururlandıran ve dikkat çeken bir şey olmasını istediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Kuruluşun ve Kurtuluşun Şehri Kütahya İstiklal Marşı'nı Okuyor projesini gerçekleştirmeye karar verdik ve 'Şehrimizin büyüklerine birer mısra halinde İstiklal Marşı'mızı okutalım' dedik. Rehberlik öğretmenimizin eşliğinde hemen görev paylaşımında bulunduk. Şehrimizin yöneticilerinden randevu almaya başladık. Onlar da bize sağduyu ile yaklaştılar. Yaklaşık 2,5 ay süren çalışmanın sonunda bu güzel İstiklal Marşı klibi ortaya çıktı. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın hazırladığımız çalışmayı izlemesini istiyoruz."

Öğrencilerden Şevval Has da projede tüm arkadaşları ve öğretmenlerinin emeğinin olduğunu vurgulayarak, "Ülkemizin birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç olduğu bu dönemde bu klibimizin birleştirici bir unsur olacağını umut ediyoruz." dedi.

Kentin yöneticilerinin seslendirdiği İstiklal Marşı klibi, öğrencilerin Kütahya Spor Lisesi önünde toplu olarak son mısrayı okumasıyla son buluyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :