"Kuş pazarı" yoğun ilgi görüyor

"Kuş pazarı" yoğun ilgi görüyor

Sakarya'da kurulan ördek, horoz, güvercin ve tavuk çeşitlerinin satıldığı pazar ilgi çekiyor- Kuş yetiştiricisi Ahmet Aydemir:- "Kuş sevgisi bir hastalık gibi bulaştı mı devam ediyor. Bırakamıyorsunuz. Çocukluğumdan beri kuşlarla uğraşıyorum"

SAKARYA (AA) - Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde pazar günleri kurulan ve çok sayıda kanatlı hayvanın alınıp satıldığı "Kuş pazarı" özellikle çocuklardan yoğun ilgi görüyor.

Adapazarı ilçesi Şeker Mahallesi'nde kurulan pazarda, sülün, Hint ve Denizli horozları, ispenç, Çin, cüce cochin, zibrit, fizan, brahma, sultan, ligori, permont, ligt ve sussex cinsi tavuklarla muhabbet kuşları, güvercinler ve ördekler güzellikleriyle meraklılarını cezbediyor. 10 liradan başlayıp bin liraya kadar güvercinlerin satışa sunulduğu pazarda, fizan süs tavukları 300 liraya kadar alıcı buluyor.

Kuş satıcısı Atilla Şentürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pazar günleri kurulan kuş pazarında her türlü kanatlı hayvanın bulunabileceğini söyledi.

Ekmek parası için pazarda kuş satışı yaptığını belirten Şentürk, "Ben süs tavukları yetiştiricisiyim. Yaklaşık 18 yıldır bu işi yapıyorum. Yetiştirdiğimiz tavukları ve yavrularını burada satıyorum. Bugün bu pazara gümüş fizan, portakal fizan, normal köy grubu ve benim en değerli tavuğum Osmanlı Sultan tavuğu getirdim. Pazarda yetiştirici grupları biraz zayıf ama alım satım yapanların işleri iyi. Kesimlik, yetiştirmelik tavuk alan var. Yumurta tavukları alan da çok var" diye konuştu.

Orhan Kırcalı (50) ise çocukluğundan beri bu işi yaptığını söyledi.

Güvercin yetiştirmenin güzel bir hobi olduğunu anlatan Kırcalı, "Marmara bölgesindeki mezatlara da gidiyorum. Çok güzel kuşlarımız var ama kuşları seven insanları bulmamız gerekiyor. Adapazarı'nda tepeli perçinli güzel kuşlarımız var. Bunlar ihraç bile edilebilir ama kıymetini bilmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Ahmet Aydemir de hobi olarak başladığı kuş yetiştiriciliğini ticarete dönüştürdüğünü kaydederek, "Kuş sevgisi bir hastalık gibi bulaştı mı devam ediyor. Bırakamıyorsunuz. Çocukluğumdan beri kuşlarla uğraşıyorum. Evde yetiştirip pazarda ve mezatlarda satışa sunuyorum. Tüm Marmara Bölgesi'ni gezerek kuş satışı yapıyorum" dedi.

Özellikle paçalı takla atan güvercinlerin ilgiyle izlendiği kuş pazarına çocuklar da yoğun ilgi gösteriyor.

Pazar da kanatlı hayvanların yanı sıra kafesler ve diğer ürünler de satışa sunuluyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :