Kurtulmuş, Filistinli mevkidaşı Albandak'la bir araya geldi

Kurtulmuş, Filistinli mevkidaşı Albandak'la bir araya geldi

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş:- "Biz bütün Filistinli kardeşlerimizi kendi vatandaşlarımızdan ayırt etmeden, Türkiye'nin ve aziz milletimizin bir parçası olarak kabul ederiz. Filistin'i de Türkiye'den ayırt etmeyiz, ülke olarak da sanki bir ülke olara

İSTANBUL (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Biz bütün Filistinli kardeşlerimizi kendi vatandaşlarımızdan ayırt etmeden, Türkiye'nin ve aziz milletimizin bir parçası olarak kabul ederiz. Filistin'i de Türkiye'den ayırt etmeyiz, ülke olarak da sanki bir ülke olarak telakki ederiz." dedi.

Filistin Turizm Bakanı Rula Maayah Albandak ile bir araya gelen Kurtulmuş, Filistin'in gönülde ve zihinlerde ayrı bir yeri olduğunu ifade ederek, "Filistin büyük hatıralarımızın olduğu ve ecdadımızın, büyük hizmet yaptığı bir yer." dedi.

Tüm Filistinlileri kendi vatandaşlarından ayırt etmeden, Türkiye'nin ve aziz milletin bir parçası olarak kabul ettiklerini belirten Kurtulmuş, "Filistin'i de Türkiye'den ayırt etmeyiz, ülke olarak da sanki bir ülke olarak telakki ederiz. Filistin davasına ne kadar bağlı olduğumuzu, Sayın Cumhurbaşkanımızın İslam İşbirliği Teşkilatı'nı İstanbul'da toplayıp Trump'ın gayri adil kararı hakkında ortak bir karar çıkarmasıyla ortaya koyduk. Arkasından da Birleşmiş Milletler'de Trump yönetiminin kararını yok hükmüne getiren uluslararası bir iradeyi ortaya çıkardı."

Trump yönetiminin Kudüs'le ilgili kararının altında farklı nedenler yattığına dikkati çeken Bakan Kurtulmuş, "Biz İsrail devletinin başkentinin Tel-Aviv'den Kudüs'e alınması kararını sadece bir başkent değiştirme değil olmadığını ve bu kararın arkasında esas niyetin, işgal edilmiş olan bütün Filistin topraklarının İsrail devletine ilhakını meşrulaştırmanın yolunu açmak olduğunu biliyoruz." diye konuştu.

Her alanda Filistin devletinin güçlü olmasını temin etmek için çalışmaya gayret ettiklerini dile getiren Bakan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Başkenti Kudüs olan, tam manasıyla bağımsız, bölgesinde barış ve istikrar unsuru olan bir Filistin devletinin oluşması için hep beraber, gayret edeceğiz. Ekonomi, siyaset, hangi alanda üzerimize ne tür sorumluluklar düşüyorsa bunu yerine getirmeye gayret ediyoruz. Bizim bakanlığımızla turizmle ilgili de neler yapılacağı konusunda birazdan konuşacağız. Bu konuyla ilgili de adım atmamız gerektiğini düşünüyoruz."

- "Türk milleti ve gençleri de Filistin'e ayrı bir değer veriyor"

Filistin Turizm Bakanı Rula Maayah Albandak da Türkiye'nin Filistin için önemli bir ülke olduğunu, Türkiye'ye geldiklerinde çok güzel bir karşılama gördüklerini belirterek, Filistin hükümetinin Türkiye ile her zaman kuvvetli bir bağ kurmak istediğini vurguladı.

Albandak, şunları kaydetti:

"Türkiye'den Filistin'e gelen birçok Türk insanı var. Türkiye Filistin'e her zaman değer ve destek veriyor. Türk milleti ve gençleri de Filistin'e ayrı bir değer veriyor. Biz her zaman Filistin'e geldikleri için Türk gençlerine duacıyız. Filistin'de de oteller mevcut. Türk gençleri de Mescid-i Aksa'ya da her zaman geliyor. Siyasette Türkiye'nin Kudüs'le ilgili duruşları belli idi. Çok teşekkür ediyoruz. Trump'ın yaptığı açıklamadan sonra bize desteklerine tekrar teşekkür etmek isterim. Resmi bir dille açıklama yaptıktan sonra bize güç kattılar."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :