Kurtulmuş, Esenler’de Ordulularla iftarda bir araya geldi

Kurtulmuş, Esenler’de Ordulularla iftarda bir araya geldi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş:- “Mesele ne Katar ne başka ülke meselesidir. Mesele, bölgedeki tansiyonun artırılması ve bölgedeki gerilimlerin, çatışmaların krize, kaosa döndürülmesine zeminin hazırlanmasıdır. Ya yeter ya! Suriye’deki sorun 6 senedi

İSTANBUL (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Mesele ne Katar ne başka ülke meselesidir. Mesele, bölgedeki tansiyonun artırılması ve bölgedeki gerilimlerin, çatışmaların krize, kaosa döndürülmesine zeminin hazırlanmasıdır. Ya yeter ya! Suriye’deki sorun 6 senedir daha çözülmemişken, Irak’taki bu mesele her gün biraz daha karmaşık hale gelmişken, Allah aşkına bölgede yeni bir kriz çıkarmanın ne anlamı var, bu kimin ekmeğine yağ sürer?” dedi.

Kurtulmuş, Esenler Belediyesi tarafından Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen "Şehirler İftarı-Ordu" programında hemşehrileriyle bir araya geldi.

İstanbul’da Ordulularla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kurtulmuş, katkılarından dolayı Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.

Esenler ilçesi başta olmak üzere İstanbul’da ramazanın ayrı bir güzellik ve bereketle geçtiğini söyleyen Kurtulmuş, insanların sokaklarda kurulan sofraların bir tarafında mutlaka yer aldığını, o sofralarda toplumun her kesiminden insanın olduğunu dile getirdi.

Numan Kurtulmuş, birlikte iftar yapılan sofraların hazzını duymak ve hissetmenin ayrı bir mutluluk olduğunu, bu neşeye de herkesin ortak olduğunu görmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Türkiye’nin insanlarının üzerinde, sadece yaşadığı şehrin, muhitin değil bütün İslam dünyasının, mazlum milletlerin ve bütün insanlığın yükünün olduğunu belirten Kurtulmuş, bu iftar sofralarının her birinde de bunun bir kere daha hissedildiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Nasıl ki 15 Temmuz’da darbe teşebbüsü olduğunda dünyanın dört bir tarafında Müslümanlar sabahlara kadar dua ettiyse, bizlerin de şimdi tam bu iftar sofralarında, yeryüzündeki bütün Müslümanlara dua edip, 1 milyar 700 milyon Müslümanın hayrını, iyiliğini ve onların güzel geleceklerini dilemek vazifemizdir. Sadece sofrada el açıp dua etmek değil, aynı zamanda canla başla çalışarak, Türkiye’yi güçlendirip İslam dünyasının ve mazlum milletlerinin sorunlarını daha iyi çözebilmesine destek olmak da vazifemizdir. Nerede olursak olalım, işimiz ne olursa olsun, esas vazifemiz güçlü, yeniden büyük bir Türkiye oluşması için taş taş üstüne koymak, kim ne hayırlı iş yapıyorsa o işe ortak olmaktır.”

Kurtulmuş, 16 Nisan’daki halk oylamasında yeni Türkiye’nin kurulması için destek veren Esenler halkına ve İstanbul’daki Ordulu hemşehrilerine teşekkür etti.


- “Bu örgütü kim kurdu, kim besledi, kim bu günlere getirdi?”

“Niye Türkiye'nin güçlü olması lazım?” diye soran Kurtulmuş, son iki gündür Türkiye’nin de içinde bulunduğu bölgede yaşanan olaylara dikkati çekerek, şunları söyledi:

“Bölgede bir sürü sorun var. DEAŞ’ı dünyanın başına kim bela etti? Bu adamlar, bu kadar silahları nereden buldu? Hepsini biliyoruz. PKK diye bir şey var, 50 bine yakın insanımızın hayatına neden olan bir örgüt. Bu örgütü kim kurdu, kim besledi, kim bu günlere getirdi, kim bu günlere kadar getirdi? Bunların amcasının oğlu da PYD. Bunlar terör örgütü. ‘DEAŞ’ı temizleyeceğiz diye bu terör örgütüne silah vermeyin’ diyoruz, bizim dostumuz olan ülke, gözümüzün içine baka baka silahları veriyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da o mahzenlerden, mağaralardan çıkan o silahların menşeinin ne olduğu ortadadır. Niye Türkiye’yi 40-50 senedir terör örgütleriyle meşgul ediyorlar? Niye PKK’ya bu kadar destek veriyorlar? Niye DEAŞ denilen bu örgüt dünyanın her tarafında elini kolunu sallayarak birtakım işler yapıyor? Niye DHKP/C diye bir örgüt senelerce Türkiye’de suikastlar yaptı? Bunların cevabı çok açıktır. İstiyorlar ki bu bölgede bu milletlerin umudu olarak güçlü, büyük bir Türkiye olmasın. Türkiye güçlü olmazsa, bu bölge ile çelik çomak oynar gibi oynarlar. Osmanlı'nın tarih sahnesinden çekilmesinden bu yana zaten oynamıyorlar mı? 'Osmanlı'nın üzerinde kurulan 30’un üstünde ülkeyi, bu kadar çok dağıtmaları yetmiyormuş gibi şimdi yeniden dağıtma telaşındalar. Mezhep, etnik bakımdan bölgedeki karışıklıkları artırıyorlar.”


- “Bu, asla ve asla bölge halklarının lehine olan bir durum değildir”

Terör örgütleri eliyle bölgenin dizayn edilmeye çalışıldığına dikkati çeken Kurtulmuş, şimdi de son günlerde Körfez’de, yeni bir gerilimin fitilinin ateşlendiğini ifade etti.

Katar’ın karşısında yedi tane Müslüman ülkenin bulunduğunu ve Katar’a ambargo uygulamaya çalıştığını dile getiren Kurtulmuş, şöyle konuştu:

“Mesele ne Katar ne başka ülke meselesidir. Mesele, bölgedeki tansiyonun artırılması ve bölgedeki gerilimlerin, çatışmaların krize, kaosa döndürülmesine zeminin hazırlanmasıdır. Ya yeter ya! Suriye’deki sorun 6 senedir daha çözülmemişken, Irak’taki bu mesele her gün biraz daha karmaşık hale gelmişken, Allah aşkına bölgede yeni bir kriz çıkarmanın ne anlamı var, bu kimin ekmeğine yağ sürer? Bu, asla ve asla bölge halklarının lehine olan bir durum değildir. Onun için Türkiye olarak bu sorunun çözülmesi için Sayın Cumhurbaşkanımız olay ortaya çıktıktan hemen sonra dünya liderleriyle görüştü, hala görüşmelerimiz devam ediyor. Hala bu bölgede tansiyonu nasıl düşürebiliriz, bütün gücümüzle gayret ediyoruz. İnşallah bu sorun büyümeden çözülür.”

Katar krizinin hemen ardından bugün İran’da bombaların patladığını anımsatan Kurtulmuş, bu patlamaların tesadüf olmadığını belirtti.

Numan Kurtulmuş, bölgede oynanmak istenen oyuna da işaret ederek, “Biz, terörden ağzı çok yanmış olan bir milletin çocukları olarak söylüyoruz. Bu ülkedeki teröre hangi dış güçlerin nasıl destek verdiğini bilen bir ülkenin insanları olarak söylüyoruz. Bütün bunları herhangi bir şekilde karamsarlığa katılın diye söylemiyorum, tam tersine Türkiye güçlü olursa bu bölgedeki bütün halklar da güçlü olur, onların da sorunları çözülür. Biz bu coğrafyada daha fazla parçalanmanın, bölünmenin değil daha fazla bütünleşmenin politikalarını ortaya koyacağız."

Kurtulmuş, Esenler’de Ordulularla iftarda bir araya geldi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :