"Kurşun iç organımı aldı ama vatanımı alamadı"

"Kurşun iç organımı aldı ama vatanımı alamadı"

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında, Genelkurmay Başkanlığı önünde yaralanan Nihat Tokmak: "Yediğim kurşun benden bir iç organımı aldı ama vatanımı alamadı. Vatanım söz konusu olursa tekrar sokağa çıkmaktan hiç çekinmem"- "Darbeciler ülkemizi Suriye'ye çevi

ANKARA (AA) - İSMET KARAKAŞ- BURAK SENCER DEMİREL- Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanlığı önünde darbecilere engel olmaya çalışırken yaralanan Nihat Tokmak, "Yediğim kurşun benden bir iç organımı aldı ama vatanımı alamadı" dedi.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaralanan 26 yaşındaki Tokmak, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını AA muhabirine anlattı. Darbe girişiminin gerçekleştiği gece jetlerin Kızılay'da alçak uçuş yapmasını önce, "30 Ağustos Zafer Bayramı için prova yapılıyor" diye düşünerek önemsemediğini belirten Tokmak, daha sonra sosyal medya ve televizyonlardan darbe girişimini öğrendiğini anlattı. Tokmak, darbecilere tepki göstermek için kardeşi ve bir komşusuyla Kızılay Meydanı'na gittiklerini söyledi.

- "Tanklar arabaları ezerek ilerlemeye başladı"

Kızılay Meydanı'na vardıklarında gördüğü manzara karşısında ilk aklına gelenin, Suriye’de yaşananlar olduğunu ifade eden Tokmak, şöyle devam etti:

"Sıhhiye yönünden tank sesleri gelmeye başladı. Tanklar yaklaştıkça meydanda toplanan vatandaşlar darbecilerin hareket etmelerini engellemek için arabalarını yola park etmeye başladı. İlk etapta tanklar vatandaşları ve araçları görünce bir müddet durakladı. Tankın üzerindeki askerler halkı dağıtmak için havaya uyarı ateşi açtı. Halk dağılmayınca arabaların üstünden geçerek Genelkurmay yönüne doğru ilerlemeye başladılar. Ben ve çevredekiler de darbecileri engellemek için tanklarla Genelkurmay Başkanlığına kadar geldik.

O ana kadar vatandaşlara fiili bir müdahalede bulunmayan darbeci askerler halkı dağıtmak için daha fazla çaba göstermeye başladı. Bunu havaya açılan uyarı ateşi izledi ve ardından da bizlere silahlarını doğrultarak ateş etmeye başladılar. O esnada ilk vurulanlardan biri ben oldum. Kardeşime vurulduğumu söyledim ama kurşunun nereye isabet ettiğini anlayamamıştım. Çevredekiler oradan geçen bir minibüsü durdurarak beni ve yaralı birini bindirdi. Onun durumu benden daha kötüydü, hastaneye kadar hiç hareket etmedi. Daha sonra öğrendiğime göre şehit olmuş."

Kurşunun sol kolunu delip vücuduna girdiğini ve dalağına isabet ettiğini belirten Tokmak, "Yediğim kurşun benden bir iç organımı aldı ama vatanımı alamadı. Vatanım söz konusu olursa tekrar sokağa çıkmaktan hiç çekinmem. Vatan olmadan insanca yaşamak mümkün olmaz. Bunun canlı örneği Suriye’dir. Darbeciler ülkemizi Suriye’ye çevirmek istedi. Ben de buna engel olmak için sokağa çıktım." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler