"Kürekte dünyaya kafa tutacak bir yere geleceğiz"

"Kürekte dünyaya kafa tutacak bir yere geleceğiz"

- Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven:- "Şu anda 23 Yaş Altı Kürek Milli Takımımız yurt dışında kampta. Dünya Şampiyonası'na hazırlık için kampa girdiler. Aynı zamanda da Avusturya'da Dünya Kupası yarışları var, buraya hazırlanıyorlar. İnşall


SAKARYA (AA) - ONUR ORHAN - Geçen yıl dünya ve Avrupa şampiyonalarında elde ettiği başarı çıtasını bu sene daha da yükseltmeyi hedefleyen Kürek Milli Takımı sporcuları, Dünya Şampiyonası ve 18. Akdeniz Oyunları'nda madalya hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Sapanca'da 8-10 tarihlerinde yapılan Gençler Türkiye Kupası yarışları için kente gelen Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önlerinde Gençler Türkiye Şampiyonası'nın olduğunu, orada belirleyecekleri kadrolarla Balkan Şampiyonası'na hazırlanacaklarını söyledi.

Şu anda 23 Yaş Altı Kürek Milli Takımı'nın yurt dışında kampta olduğunu bildiren İşseven, "Onlar da Polonya'da yapılacak Dünya Şampiyonası'na hazırlık için kampa girdiler. Aynı zamanda da Avusturya'da Dünya Kupası yarışları var, buraya hazırlanıyorlar. İnşallah onlardan güzel neticeler bekliyoruz. Geçen sene bildiğiniz gibi yurt dışında çok güzel neticeler aldık, kürek sporunun bizi de ateşleyici şeylerinden bir tanesi Avrupa şampiyonumuz olması, büyük bir sevinç. Gençlerde de dünya üçüncüsü olduk. İnşallah bu sene de o seriyi yakalarız. Gelen arkadaşlarımızın hepsi çok iyi durumda. Önümüzdeki yarışlarda da onlardan beklentimiz, Türkiyemizi, bayrağımızı en iyi şekilde temsil etmeleri." diye konuştu.

İşseven, kürek branşının hiçbir zaman diğer sporlarla kıyaslanabilecek durumda olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Diğer sporlarda, salon sporlarında bizzat yapılması gereken başlı başına iki üç ihtiyacı hallettiniz mi, o sporu orada yapma imkanını elde edebiliyorsunuz. Bizimki öyle değil, bir göl kenarı olacak veya deniz kenarı olacak. Deniz kenarında bir kulübünüz, tekneniz, motorunuz, antrenörünüz olacak. Bütün bunlar bir konsept, onları yapabilecek yerler de az. Yani bugün bu spor Sapanca'da yapılıyorsa sağ olsun başta belediye başkanımız olmak üzere herkesin çok büyük katkıları oldu. Tabii ki kulüplerimize verilmiş olan destekler biraz daha iyi seviyeye çıkarılırsa şayet, biz kürekte hakikaten dünyaya kafa tutacak bir yere geleceğiz."


- "En az iki teknede madalya almak istiyoruz"


Mollaköy'ün kano ve kürek parkurlarının yapılması için çok güzel bir yer olduğunu ifade eden İlhami İşseven, parkurun buraya yapılması durumunda yurtdışında Türkiye'yi kürekte hiçbir ülkeninin yakalayamayacağını dile getirdi.

"Altyapının yeşermesi bunlara bağlı olan şeyler." diyen İşseven, "Eğer bu altyapıya ilave olacak parkurumuz da olursa, desteği biraz daha arttırabilirsek, kürek sporu çok daha güzel yerlere gelecektir." ifadesini kullandı.

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İşseven, 18. Akdeniz Oyunları'nın 22 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde Tarragona kentinde düzenleneceğini anımsatarak, şampiyonada Türkiye'yi temsil edecek milli sporcuların belli olduğunu belirtti.

Hafif kilo erkekler tek çiftede (LM1x) Fatih Ünsal, hafif kilo erkekler iki çiftede (LM2x) Bayram Sönmez ve Enes Yenipazarlı ikilisi, erkekler iki çiftede (M2x) ise Selahattin Gürsoy ve Fuad Rafail ikilisiyle mücadele vereceklerini bildiren İşseven, hazırlıkların devam ettiğini söyledi.

2015'te Mersin'de yapılan Akdeniz Oyunları'nda iki gümüş madalya aldıklarını hatırlatan İşseven, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tabii ki İspanya'ya da madalya için gidiyoruz. Hedefimiz en az iki teknede madalya alabilmek. Onun için çalışmalar devam ediyor. Önce Dünya Kupası var, ondan sonra Akdeniz Oyunları'na gideceğiz. Akdeniz Oyunları'nda ülkeler birbirini deniyor. Genelde Akdeniz ülkeleri olduğu için orada da baya iyi olan ekipler var. İnşallah bizim çocuklarımız da kürsüye çıkacaktır. Bunu bütün kalbimle söylüyorum. Oradan aldığımız büyük başarıyla Dünya Şampiyonası'nda güzel işler yapacağız diye düşünüyorum."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :