Kurban Bayramı en çok onlara yaradı

Kurban Bayramı en çok onlara yaradı

Ağrı'da, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hayvan pazarının hareketli olması pazardaki esnaf ve nakliyecilerin yüzünü güldürdü- Kebapçı Tikez:- "Ciğeri yetiştiremiyorum, çok satıyorum. Müşterilerim hem benim sesimi dinlemeye hem de ciğer yemeğe geliyorl

AĞRI (AA) - Ağrı'da Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurban pazarına çok sayıda kişinin gelmesi en çok da pazara tezgah kuranlar ile nakliyecilerin yüzünü güldürdü.

Ağrı'da kurulan ve yörenin en hareketli canlı hayvan borsası olan Hayvan Borsası'na besiciler ile alıcıların gelmesi pazara tezgah kuranlar ile nakliyecilerin işini önceki dönemlerin üç dört katına çıkardı.

Pazarda kurbanlıklar için sıkı pazarlıklar yapılırken, bir taraftan da pazara tezgah kuranlar kebap, çay, köfte gibi ürünlerini satışa sunuyor.

Kurbanlıklarını satan besicilerin yanı sıra pazardaki çok sayıda kişi mangalda pişirdikleri ciğer ve etleri vatandaşlara satarak, nakliyeciler ise vatandaşların aldıkları kurbanlıkları araçlarıyla taşıyarak gelir elde ediyor.

Pazarda fıstık satan Demir Yağmur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmaniye'den Ağrı Hayvan Borsası'na fıstık satmaya geldiğini söyledi.

Satışlarının çok iyi olduğunu belirten Yağmur, "Pazar çok hareketli, vatandaşlar fıstığa yoğun talep ediyor. Biz de mal yetiştirmekte zorlanıyoruz. Allah'a çok şükür, işlerimiz iyi." dedi.

- "Dengbejlik yaparak ciğer satıyor"

Pazarda kebapçılık yapan Bekir Tikez, söylediği dengbejle müşterilerine hizmet veriyor.

Tikez, 35 yıldır kebapçılık yaptığını belirterek, "Hayvan pazarı kalabalık olduğundan dolayı satışlarım çok iyi. Ağrı hayvan bölgesi olduğu için en yoğun pazar burası." dedi.

Dengbej sanatçısı olduğunu da ifade eden Tikez, şöyle konuştu:

"Ben de aynı zamanda dengbej sanatçısı olarak burada kebapçılık yapıyorum. Yaptığım kebapları türkü ile millete yediriyorum. Kendi sesimle burada hem dengbejlik yapıyorum hem de ciğer ve kebap satıyorum. Ağrı merkez ve ilçelerinden buraya çok sayıda insan insan geliyor. Ciğeri yetiştiremiyorum, çok satıyorum. Müşterilerim hem benim sesimi dinlemeye hem de ciğer yemeğe geliyorlar. Ben ne kadar ciğerde meşhur isem dengbejlikte de o kadar meşhurum."

Pazarda çaycılık yapan Birol Taş ise pazara kurban almaya gelen vatandaşlardan dolayı işlerinin iyi olduğunu belirterek, "Ağrı merkez ve ilçelerinden buraya akın ediyorlar. Günde yaklaşık bin 500-2 bin çay satıyoruz. Kurban Bayramı'ndan dolayı pazardaki bizim gibi diğer esnaf da iyi iş yapıyorlar." dedi.

Nakliyecilik yapan Mehmet Karaoğlan da kurbanlıkları köylere, mahallelere taşıdıklarını söyleyerek, "Benim gibi burada bir sürü nakliyecilik yapan var. Kurban Bayramı sayesinde işlerimiz 3-4 kat arttı. Kurbanlıkların her birini 20 lira, 30 lira bazen 10 liraya götürüyoruz. Kurban Bayramı sonrası işlerimiz bu kadar iyi değil." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :