Kur'an-ı Kerim’e tekme atan genç kendisini böyle savundu!

Antalya’da Kur'an-ı Kerim’e tekme atarak büyük tepki çeken lise öğrencisi, çektiği video ile kendisini savundu. Liseli genç, "Yemin ederim ki istek dışı Kur-an'ı Kerim olduğunu bilmeyerekten vurdum. Özür dilerim" dedi

Antalya’da Kur'an-ı Kerim’e tekme atarak büyük tepki çeken lise öğrencisi, çektiği video ile Kur'an-ı Kerim'i öperek kendini savundu. Liseli genç, “Kur'an-ı Kerim olduğunu bilmeyerekten vurdum. Yaptığımdan aşırı pişman ve üzgünüm. Herkesten özür dilerim” diyerek cezadan kurtulmaya çalıştı.

"YEMİN EDERİM Kİ İSTEK DIŞI KUR-AN'I KERİM OLDUĞUNU BİLMEYEREKTEN VURDUM"
Antalya’nın Serik ilçesinde Kur'an-ı Kerim’e tekme atarak büyük tepki çeken lise öğrencisi kendini savundu. Eline Kur'an-ı Kerim alarak öpüp başına koyan genç, “Selamünaleyküm Müslüman kardeşlerim. Sosyal medyada yayınlanan Kur-an'ımıza hakaret olan görüntünün futbol hevesim olmasıyla arkadaşımın bana bir anda atmasından dolayı refleksi olarak yemin ederim ki istek dışı Kur-an'ı Kerim olduğunu bilmeyerekten vurdum. Yaptığımdan aşırı pişman ve üzgünüm. Herkesten özür dilerim” sözlerine yer verdi.

BAKAN ÖZER: GEREKLİ CEZALARI VERECEĞİZ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, dün yaptığı açıklamada Antalya'da lise öğrencisinin Kur'an-ı Kerim'e tekme atması ve Bursa'da okul salonunda dansöz oynatılması skandallarıyla ilgili açıklamalarda bulunmuş, "Kutsalımıza, Kur'an-ı Kerimimize, böyle bir yaklaşımı kabul etmemiz mümkün değil. Bakanlık olarak bunları tolere etmemiz mümkün değil. Hele bir kutsal kitaba böyle bir yaklaşımı kabul etmemiz mümkün değil. Hem valilerimiz gerekli incelemeleri başlattı hem de Milli Eğitim Bakanlığı olarak hemen müfettişimizi gönderdik. Gerekli tüm incelemeleri yapacağız. Cumhuriyet Başsavcılığı da gerekli soruşturmaları başlattı. Biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak devletiyle, milletiyle barışık, milletinin değerlerini içselleştirmiş bir gençlik yetiştirmek için uğraşıyoruz. Bu uğraşımızı verirken bu şekilde yaklaşımların, kutsalımıza, Kur'an-ı Kerimimize, böyle bir yaklaşımı kabul etmemiz mümkün değil. Hassasiyetle süreci takip edeceğiz. Gerekli cezaları vereceğiz" demişti.

tt.jpg

ttt.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum