Kur'an-ı Kerim'e hakaret eden ilahiyatçı Mustafa Öztürk hakkında yeni gelişme

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğretim görevlisi olarak çalışan Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Kur'an-Kerim ayetleriyle ilgili tartışma yaratan sözlerinin ardından istifa etti.

Prof. Dr. Mustafa Öztürk, sosyal medya hesabından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dekanlığına yönelik "Emekliliğimi talep ediyorum. Bu konuda gereken işlemlerin yapılmasını saygılarımla arz ederim" ifadelerini içeren bir belge paylaştı.

"AKADEMİSYENLİĞE VE İLAHİYAT ALEMİNE VEDA EDİYORUM"

Öztürk paylaşımına ilişkin değerlendirmesinde ise, “Bugün itibariyle akademiye, akademisyenliğe ve ilahiyat alemine veda ediyorum. Artık yeter. Benden bu kadar” ifadesini kullandı.

"KUR'AN'DA ÖYLE KÜFÜRLER VAR Kİ"

Video görüntüleri ortaya çıkan konuşmasında Öztürk, “Kur'an'da 23 sene Velid bin Mugire aşağı Asbil Vahil yukarı deyip bütün kadrajını Hicaz-Taif-Medine'ye sıkıştırmış ve insanlığa son söyleyeceği sözün çapı oradaki 3-5 lavuk müşrik. Ve o müşriğe Kur'an'da öyle küfürler var ki. Bir tanesini okuyayım mı size Kalem Suresi... (Hem kel hem fodul ve p.ç)" ifadesini kullandı.

"BU ALLAH DİLİ OLABİLİR Mİ"

Ayetler için böyle yazılmamalı diyen Öztürk "Bu Allah dili olabilir mi? İnsani dil olamaz mı? Olabilir. Yanmış canı. Feverandır. Olabilir üstadım olabilir." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.