Kur’an ayetlerini okurken, kalpleri titretiyorlar

Kur’an ayetlerini okurken, kalpleri titretiyorlar

Memleket Dergi son sayısında Kabe'nin imamlarını anlattı

KABE İMAMLARI

Kabe-i Muazzama’nın etkileyici imamlarının sesi, dinleyen herkesi mest eder. O eşsiz atmosferde arşa yükselen ayetler insanı da beraberinde alıp götürür. Ve merak eder insanoğlu, gönlümüzü böylesine okşayan, kalplerimizi titreten, gözlerden yaşları süzdüren o buğulu ses acaba kime aittir diye?

Kimi zaman Şeyh Abdullah Basfor, kimi zaman İbrahim Eşşureym, kimi zaman Essudeys talebesi Şeyh Ghazzawi ya da Mahir Muaykılı… Ses, Cenab-ı Allah’ın verdiği bir lütuf kuşkusuz ama Kabe imamlarının o büyülü seslerinin sırrı ise zemzem ve sıcak hurmada gizli olduğu ifade edilmekte.

KABE BAŞ İMAMI: ES SUDEYS

1984’ten beri Kabe’nin baş imamlığını Şeyh Abdurrahman es Sudais yapmaktadır. Şeyh Abdurrahman’ın tam ismi Abdurrahman bin Abdul Aziz bin Abdullah bin Muhammed bin Abdul Aziz bin Muhammed bin Abdullah’dır. Künyesi “es Sudeys”tir. Şeyh Sudais 1382’de (Miladi: 1962/3) Riyad’da doğdu. 

12 yaşında hafız oldu. 1984’te Mekke Mescid-i Haram’ın (Kabe’nin) İmam-Hatibi oldu. İlk olarak 24 Mayıs 1984’te sabah namazını kıldırdı. İlk hutbesini 15 Ramazan (15.06.1984)’da verdi. Aynı yıl Şeriat Akademisinde mastırını takdir ile bitirdi. 1996’da Mekke’nin Ümmül Kura üniversitesinde asistan olarak görev aldı ve yine takdir ile doktorasını bitirdi. Buradan sonra Ümmül Kura Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak görev aldı.

ANNESİNİN BEDDUASI!

Sudeys, Kâbe’ye imam olduğunda henüz 22 yaşındaydı. 1984’ün Şubat’ıydı. İlk kıldırdığı namaz, sabah namazıydı. 29 yıldır Kâbe’de namaz kıldırıyor Sudeys hep aynı aşkla. 29 yıldır namaz kıldırırken inancını tazeliyor ümmetin.

Sudeys Fatiha okurken kalpler titriyor. Anlamını da söylüyor sanki Fatiha’nın. Ağlıyor Sudeys… ‘İyyake na’büdü ve iyyake nesteıyn’ ayetine hıçkırıkları karışıyor Sudeys’in: “Yalnız sana ibadet eder, yalnız senden yardım dileriz.” Bir adım daha gitse yanacak sanki. Kâbe’nin imamı Sudeys.

Sudeys, kendisine, nasıl Kâbe’ye imam olduğunu soranlara: “Ben anamın bedduasıyım” diyormuş. Kâbe’nin imamı bir anne bedduası; ama nasıl yani?

Küçükken yaramazlık yaptığında annesi ona kızıp “Kâbe’ye imam olasın Sudeys” dermiş. Bir anne bedduası o. Bir anne ne kadar kızabilirse o kadar kızmış anası, bir anne ne kadar beddua edebilirse öyle beddua etmiş. Bir ananın bedduası bile en güzel dua olmuş. Sudeys büyümüş, Kâbe’ye imam olmuş.

dsc_4962.jpg

seyh-es-sudeys.jpg

foro-icerik-081.jpg

İŞTE KABE İMAMLARI

Şeyh Dr Abdul Rahman Al-Sudais: Haremeyn İşleri Başkanlığı Kâbe Baş İmamı

Şeyh Dr Saud Al-Shuraim: Mekke'de Yüksek Mahkemesi Yargıcı, Baş İmam Yardımcısı.

Şeyh Abdullah Awad Al Juhany: Temmuz 2007’de Kabe’ye imam olarak atandı

Şeyh Dr Maher Al Mueaqly: Temmuz 2007’de Kabe’ye imam olarak atandı

Şeyh Dr Al Ghamdi Khaled: 2008’de Hac mevsiminin ardından atandı

Şeyh Salih bin Abdullah el Humaid: Suudi Şura Meclisi’nin başkanı

Şeyh Dr Usaama bin Abdullah el Khayyat: 1997’de Kabe’ye imam olarak atandı

Şeyh Dr.Salih Al-Talib: Mekke'de Yüksek Mahkemesi Yargıcı, 2003 yılında atandı.

Şeyh Faisal Al Ghazzawi: 2008’de Hac mevsiminin ardından atandı
Memleket.com.tr

video-icerik-076.jpg