Kulaçlar Türk-Yunan dostluğu için atıldı

Kulaçlar Türk-Yunan dostluğu için atıldı

Likya-Kaş Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen 12. Uluslararası Meis-Kaş Yüzme Yarışması başladı

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kaş ilçesinde Likya-Kaş Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen 12. Uluslararası Meis-Kaş Yüzme Yarışması başladı.
Kaş Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyon çerçevesinde, Yunanistan'ın Meis Adası Limanında başlayan yarışa, 46'sı kadın 1'i engelli toplam 212 yüzücü katıldı.
11 yabancı sporcunun da yarıştığı etkinliğe katılanlar, teknelerle Türk topraklarına en yakın Yunan adası olan Meis'e götürüldü. Başlama noktasındaki hazırlıkların ardından Kaş Kaymakamı Bilgehan Bayar, Demre Kaymakamı Murat Uz ve Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer ile yüzücüler, denize atlayarak yarışa başladı. Yarışmacılar, Meis-Kaş arasında 7 bin 100 metre kat edecek. Kaş Belediye Başkanı Kocaer, yarışma öncesi yaptığı konuşmada, festival etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmanın Türkiye ve Yunanistan ile dünya barışına katkı sunduğunu belirterek "Dünya barışının, Türk-Yunan dostluğunun kalıcı olmasını istiyoruz. Bu kulaçlar barış için atılıyor." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :