KTÜN Rektörü Özçelik’ten ASELSAN Konya'ya ziyaret

KTÜN Rektörü Özçelik’ten ASELSAN Konya'ya ziyaret

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, üniversite sanayi iş birliğine yönelik yapılması muhtemel projeler geliştirmek ve iki kurum arasındaki diyalogu güçlendirmek amacıyla ASELSAN Konya Genel Müdürü Bülent Işık’ı ziyaret etti

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, üniversite sanayi iş birliğine yönelik yapılması muhtemel projeler geliştirmek ve iki kurum arasındaki diyaloğu güçlendirmek amacıyla ASELSAN Konya Silah Sistemleri A.Ş. Genel Müdürü Bülent Işık’ı fabrika tesislerinde ziyaret etti.

ktun-rektorumuz-prof-dr-babur-ozcelikten-konya-aselsana-ziyaret.jpeg

Rektör Prof. Dr. Özçelik, “ASELSAN ülkemizin önemli savunma sanayi şirketlerinden birisidir. Konya’daki bu muazzam tesiste, ülkenin ihtiyaçlarına cevap verecek silah sistemleri üretilecek ve bu anlamda Konya, savunma sanayisinin omurgasını oluşturacaktır. Genel Müdürümüzle de iki kurum arasında ileriki dönemlerde yeni proje ve ortaklıklara vesile olacağına inandığımız verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Üniversite olarak bu noktada ASELSAN Konya Silah Sistemleri A.Ş.’ye akademik anlamda destek vermekten büyük mutluluk duyarız. İki kurum arasındaki diyalogu güçlendirerek ülkemiz savunma sanayine yönelik projeler geliştirmek ve bu anlamda somut adımlar atmak adına başarılı işler yürüteceğimize inanıyorum” dedi.

ktun-rektorumuz-prof-dr-babur-ozcelikten-konya-aselsana-ziyaret-1.jpeg

ASELSAN Konya Genel Müdürü Bülent Işık ise üniversite sanayi iş birliğinin her iki taraf için de geliştirici yönlerine değinerek, bu tarz birlikteliklerin sıklıkla yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Ardından Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik ve beraberindekiler ASELSAN Konya Silah Sistemleri A.Ş. tesislerini ziyaret ederek Genel Müdür Bülent Işık’tan bilgi aldı.

ktun-rektorumuz-prof-dr-babur-ozcelikten-konya-aselsana-ziyaret-3.jpeg

Gerçekleştirilen ziyarete, Rektör Prof. Dr. Özçelik’e Üniversite Sanayi İşbirliğinden Sorumlu Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Karaman, Savunma, Uzay ve Havacılık Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Alper Kılıç ile KTÜN TEKNOFEST Koordinatörü Doç. Dr. Akif Durdu da eşlik etti.

ktun-rektorumuz-prof-dr-babur-ozcelikten-konya-aselsana-ziyaret-6.jpeg

ktun-rektorumuz-prof-dr-babur-ozcelikten-konya-aselsana-ziyaret-4.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.