KTO üyelerine siber güvenlik semineri

KTO üyelerine siber güvenlik semineri

KAYSERİ (AA) - Kayseri Ticaret Odası (KTO) üyelerine yönelik "Ticarette Siber Tehditler-Siber Güvenlik" konulu seminer düzenlendi.KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz,...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Ticaret Odası (KTO) üyelerine yönelik "Ticarette Siber Tehditler-Siber Güvenlik" konulu seminer düzenlendi.

KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, seminer öncesi yaptığı konuşmada, son 20 yılda iletişim ve bilgi teknolojilerinde inanılması güç bir düzeye ulaşıldığını ve her gün yeni bir bilgi teknolojisinin insan hayatına girdiğini söyledi.

Bilişim dünyasındaki hızlı dönüşümün ticari faaliyetlere ilişkin önemli etkileri bulunduğunu kaydeden Hiçyılmaz, "Günümüzde artık insanlar hızlı, kendine özel, kolay erişebildiği ve bilişim teknolojileriyle edindiği mal ve hizmetlere itibar etmektedir. Market alışverişlerinden, takım elbiseye, beyaz eşyadan, banka kredisine kadar tüm sektör ve hizmetleri kapsayan geniş bir ticaret alanı açılmıştır." dedi.

Elektronik ticaretin toplam ticaret içindeki payının hızla arttığına değinen ve Çin ile yapılan e-ticaret anlaşmasına ilişkin bilgiler paylaşan Hiçyılmaz, Kayseri’nin pilot şehir olarak seçildiği bu anlaşmaya ilişkin Çin tarafından Kayseri'ye yapılacak yatırımlara ve e-ticaretin Kayseri'ye sağlayacağı katkılara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Seminerde, Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Engin Avcı ve Adli Bilişim Mühendisliği Bölümünden Dr. Türker Tuncer katılımcılara siber güvenlik konusunda sunum yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :