KTO Enerji Verimlilik Merkezi’ne MEVKA'dan destek

KTO Enerji Verimlilik Merkezi’ne MEVKA'dan destek

'Konya Enerji Verimliliği Merkezi Tam Fizibilite Projesi' sözleşmesi Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı ve Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk tarafından imzalandı.

Konya Ticaret Odası tarafından, Mevlana Kalkınma Ajansı 2020 Yılı 4. Dönem Teknik Destek Programı kapsamında sunulan “Konya Enerji Verimliliği Merkezi Tam Fizibilite Projesi” destek almaya hak kazandı. Proje sözleşmesi Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı ve Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk tarafından imzalandı.

Ajans tarafından yaklaşık 100 Bin TL bütçe ayrılan proje kapsamında, Konya ilinde kurulması öngörülen Enerji Verimlilik Merkezi’ne yönelik fizibilite raporunun hazırlanması hedefleniyor.

Atılan imzaların ardından proje ile ilgili görüşlerini dile getiren MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı “Günlük yaşamımızın ayrılmaz bir parçasını oluşturan enerjiye, gerek yaşam standartlarındaki artış, gerekse artan nüfus ve sanayileşme ile birlikte her geçen gün daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Enerjiye duyulan gereksinimdeki artış, başta ekosistemimiz olmak üzere, fiyat artışı, rekabette sapmalar, kaynakların azalması, bütçe ve cari dengede bozulma, dışa bağımlılık gibi birçok sorunu da beraberinde getirmektedir. Bununla birlikte artan enerji arzı ve buna bağlı olarak üretim ve tüketimdeki dengesizlikler ekonomimizi ve sürdürülebilir kalkınmamızı olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Bu sorunların çözüme kavuşturulması, gerek bölgemizin, gerekse de ülkemizin enerjide dışa bağımlılığının azaltılması için enerji verimliliği konusu sürdürülebilir kalkınma açısından büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle daha fazla üretip tüketmektense üretim ve tüketim safhasında verimliliği arttırmak, ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan daha pozitif katkılar sağlayacaktır. Bu doğrultuda, günümüzde enerji verimliliğine yönelik çabaların da gittikçe arttığını, enerji verimliliğinin geliştirilmesi, bilinçsiz kullanımın ve israfın önlenmesi, enerji yoğunluğunun gerek sektörler bazında ve gerekse de makro düzeyde azaltılması için hem kamu hem de özel sektör tarafından stratejik amaç, hedef ve eylemlerin belirlendiğini görüyoruz. Ajansımız desteği ile hazırlanacak ve ileride kurulması planlanan enerji verimliliği merkezine temel teşkil edecek olan fizibilite raporunun enerji verimliği konusunda gerek kamu ve gerekse de özel sektörümüze katkı sunacağı kanaatindeyim. Projenin hazırlanması ve ajansımıza sunulması noktasında emek harcayan Konya Ticaret Odamıza teşekkür ediyor, projenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

8.jpg

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ise, “Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsü bünyesinde KTO Enerji Verimliliği Merkezimizin kuruluşunun ilk adımını atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mesleki eğitim merkezi, dış ticaret merkezi, model fabrika ile birlikte enerji verimliliği merkezimiz de Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsü’nün içerisinde Konya sanayisi ve ticaretinin gelişmesi adına firmalarımıza katkı sağlayacaktır. KTO Enerji Verimliliği Merkezimiz de diğer proje ve iştiraklerimiz gibi devletimizden aldığımız destekle hayata geçirilecektir. Bu noktada MEVKA’ya tüm projelerimize verdiği destekten dolayı teşekkür ediyor, projemizin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.