KTO Başkanı Öztürk:

KTO Başkanı Öztürk:

"Terörle mücadele sürecinde kimin zalim olduğunu halkımız da tüm dünya da biliyor"

KONYA (AA) - Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, "Terörle mücadele sürecinde kimin zalim olduğunu halkımız da tüm dünya da biliyor" dedi.

Öztürk, KTO Meclis Salonu'nda, meslek komiteleri istişare toplantısında ağaç ürünleri imalatı ve ticareti sektöründen üyelerle bir araya geldi.

Bazı bölgelerde terörle mücadelenin devam ettiğini anımsatan Öztürk, Türkiye'nin terörle mücadelede kararlı olduğunu söyledi.

Öztürk, her dönemde vatanına bağlı olmayan insanların çıkabildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Sanatçı adı altında bir kişi, sosyal medyada başbakanımıza zalim dediği bir paylaşımla gündeme geldi. Bu süreçte kimin zalim olduğunu halkımız da tüm dünya da biliyor. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun sadece ülkemizdeki değil dünyanın dört bir köşesindeki mazlumların yanında olduğunu tüm vicdanlar biliyor. Adı sanatçı olan bu kişiye kullandığı sözü fazlasıyla iade ediyoruz. Bu ülkenin sunduğu tüm imkanlardan faydalanıp, lüks içinde yaşayıp o bölgelerde yaşanılanlara ağıt yakanları da gariplikle karşılıyoruz."

Suriye ve Irak'ta yaşanılanların ekonomiyi olumsuz etkilediğini anlatan Öztürk, "Ekonomik olarak sıkıntılı geçirdiğimiz 2015'i tüm olumsuzluklara rağmen çok kötü bir yıl olarak değerlendirmiyoruz. 2016'da da komşu ülkelerden kaynaklı, küresel ekonomiden kaynaklı bazı sıkıntılar devam edecektir. 2015'te ihracatımızdaki düşüş 2016'da da devam ediyor. Şu anda alternatif pazar arayışlarımız yoğunlaştı. Cumhurbaşkanımızın Güney Amerika'ya bir ziyareti oldu. Bu pazarı değerlendirebileceğimizi düşünüyoruz. Bu girişimlerin etkisiyle, terörün bitecek olmasının etkisiyle, yılın ikinci yarısından itibaren ihracatımızın yükselişe geçeceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

KTO Başkanı Öztürk:

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :