KTO Başkanı Hiçyılmaz, Singapur Büyükelçisi'ni konuk etti

KTO Başkanı Hiçyılmaz, Singapur Büyükelçisi'ni konuk etti

KAYSERİ (AA) - Singapur Büyükelçisi Ashley Selverajah'ın Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'ı ziyaret ettiği bildirildi....

KAYSERİ (AA) - Singapur Büyükelçisi Ashley Selverajah'ın Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'ı ziyaret ettiği bildirildi.

KTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Hiçyılmaz, Selverajah ile Kayseri’nin ekonomik ve sosyal yaşamına ilişkin bilgiler paylaştı.

KTO'nun, 17 bini aşkın üyesiyle Kayseri iş dünyasını temsil eden en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten Hiçyılmaz, "Türkiye bölgesinde önemli bir ülke olup ekonomik gelişmesini hızla devam ettiriyor. Kayseri de bu gelişmenin içinde yer alan, 1 milyon 300 bini aşkın nüfusu, 3 organize sanayi bölgesi ve serbest bölgesi ile ticaretin ve ekonominin merkezi konumunda olan bir şehirdir." ifadesini kullandı.

Büyükelçinin ziyaretinin karşılıklı ticari ilişkilerin gelişmesi noktasında önemli olduğunu vurgulayan Hiçyılmaz, "Ülkelerimiz arasında karşılıklı iş adamlarının buluşacağı ziyaretler yapılabilir. Singapur’un dış ticarette sağladığı başarıları Türkiye olarak biz de sağlayabiliriz. Kayseri Serbest Bölgesi’nde ortaklaşa yapılacak yatırımlar ile Afrika ve Balkan ülkelerine yönelik ticaret geliştirilebilir." değerlendirmesinde bulundu.

Selverajah ise Kayseri’nin Türkiye’de önemli bir merkez olduğunu, iş adamlarının Singapur’daki yatırım olanakları ve ticarete ilişkin gelişmeleri takip etmesi bakımından bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler