Kredi kartlarına tedbir geliyor! İşte detaylar

Kredi kartlarına tedbir geliyor! İşte detaylar

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nı onayladı. Program, ekonomik büyüklükler, enflasyon hedefleri ve kredi kartı kullanımına yönelik tedbirleri içeriyor.

Türkiye ekonomisine ilişkin 2024 yılına dair çarpıcı bilgiler içeren Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Programın en dikkat çeken detayları, ekonomik büyüme hedefleri ve kredi kartı kullanımına getirilen yeni tedbirler oldu.

Ekonomik Büyüme Hedefleri ve Enflasyon Tahminleri

Programa göre, Türkiye ekonomisi bu yıl yüzde 4.4'lük bir büyüme tahmini ile yoluna devam edecek. 2024'te de yüzde 4'lük bir büyüme hedefleniyor. Ancak, enflasyonla mücadele ön planda tutuluyor. Programa göre, bu yıl sonunda enflasyonun yüzde 6.5 olması bekleniyor ve gelecek yıl için hedef yüzde 3.3 olarak belirlendi.

Kredi Kartı Kullanımına Yeni Tedbirler

Programda, enflasyonu kontrol altına almak ve tüketimi dengelemek amacıyla kredi kartlarına yönelik yeni tedbirler açıklandı. Kredi kartı ile alışverişte ve nakit çekimlerde taksit sayılarına ilave kısıtlamalar getirileceği belirtildi. Bu adımın enflasyonu besleyen tüketim artışlarını önlemeye yönelik olduğu ifade edildi.

Konut ve Kira Fiyatlarına Dair Politikalar

Program, konut ve kira fiyatlarının enflasyon üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmaya yönelik uygulamaları içeriyor. Konut arzının artırılması, bu alandaki fiyat artışlarını kontrol etmek için öncelikli bir hedef olarak belirlendi.

Dış Ticaret Açığı ve İhracat-İthalat Rakamları

2023 sonunda Türkiye'nin ihracatının 255 milyar doları aşması beklenirken, 2024 için hedef 267 milyar dolar olarak belirlendi. İthalat tarafında ise 2023 sonunda 367 milyar dolarlık bir rakam öngörülüyor, 2024'te ise 372.8 milyar dolarlık bir ithalat gerçekleşmesi bekleniyor. Böylece dış ticaret açığının 2024 yılı için 112 milyar dolar seviyesine düşmesi öngörülüyor.

İşsizlik Oranı ve Cari İşlemler Açığı

Program, işsizlik oranının yıl sonunda yüzde 10.1 olmasını bekliyor, gelecek yıl sonu hedefi ise yüzde 10.3 olarak belirlendi. Cari işlemler açığının ise 2024'te gayrisafi yurt içi hasılaya oranının yüzde 3.1 olarak gerçekleşmesi öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.