Koza İpek Holding şirketlerine atanan kayyum Ölçer:

Koza İpek Holding şirketlerine atanan kayyum Ölçer:

"(Melek İpek'in evine alınmadığı iddiaları) Buralar tahsis amacına uygun kullanılmadığı için ve ihtiyaç da kalmadığı için yönetim kurulumuzun aldığı karar gereğince buraların kapatılmasına karar verdik"

İSTANBUL (AA) - Koza İpek Holding şirketlerine atanan kayyum avukat Hasan Ölçer, Melek İpek'in evine alınmadığı iddialarına ilişkin, "Buralar tahsis amacına uygun kullanılmadığı için ve ihtiyaç da kalmadığı için yönetim kurulumuzun aldığı karar gereğince buraların kapatılmasına karar verdik" dedi.

Ölçer, Yönetim kurulu üyesi Ali Yazlı ile birlikte Mecidiyeköy Ortaklar Caddesi'ndeki İpek Medya Grubu binasında, Koza İpek Holding'in sahibi Akın İpek'in annesi Melek İpek'in evine alınmadığı iddialarına ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ölçer, son günlerde basında Koza İpek holdinge ait bir takım gayrimenkul, araç ve harcamalara ilişkin iddiaların yer aldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"İpek ailesi, Akın İpek ve Melek İpek son günlerde yalan, yanlış ve gerçek dışı bir takım iddialarla ve ifadelerle kamuoyunda bir algı oluşturmaya, mağdur edebiyatı oluşturmaya çalışıyorlar. Meselenin aslı, esası bu değil. Çünkü Melek İpek'in ikamet adresi Ankara'da, o da yine şirketimize ait başka bir gayrimenkül. Bu dairenin mülkiyeti Koza İpek holdinge ait. Dolayısıyla Melek Hanım'ın oturduğu bu gayrimenkule şimdiye kadar hiçbir şekilde müdahalede bulunmadık. Holdinge ait Gölbaşı İncek'te bir malikane bulunuyor. Akın İpek'in ifadesiyle 'Gülüşüne servetim feda' dediği ve yasadışı FETÖ terör örgütünün lideri Fetullah Gülen için hazırlatmış olduğu bir malikaneden bahsediyoruz. Buranın tüm giderleri şirketimizce ödenmektedir. Buralar, temsil, ağırlama ve misafirhane ve lojman olarak kullanılmak üzere yapılmıştır. Şirket mülkiyetindedir. Buraların özel olarak herhangi birisine tahsis edilmesi ve herhangi birisi tarafından kullanması hukuken ve vergisel olarak asla ve asla mümkün değil."

Hasan Ölçer, "Melek İpek tarafından tapulu mülküme sokmuyorlar" şeklinde algı oluşturmaya çalışıldığını ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu gayrimenkul de aynı şekilde niteliği köşk. Burası temsil ve ağırlama, misafirhane için alınmış. Burada hiçbir şekilde ne alınış gayesi olarak ne de tapusunda 'özel mülkiyettir veya özel olarak kullanılacaktır' diye bir husus asla ve asla söz konusu değildir. Diğer giderleriyle birlikte 20-25 bin lira şirkete maliyeti var. Buralar tahsis amacına uygun kullanılmadığı için ve ihtiyaç da kalmadığı için yönetim kurulumuzun aldığı karar gereğince buraların kapatılmasına karar verdik. Bu karar doğrultusunda buraların kimse tarafından kullanılmamasını istedik. Bu kararımızın uygulaması çerçevesinde buraların boşaltılmasına karar verdik. Bunu da uygulamaya geçirdik."

Koza İpek Holding şirketlerine atanan kayyum Ölçer:

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :