Köylerinden ilk kez çıkıp kamp yapmayı öğrendiler

Köylerinden ilk kez çıkıp kamp yapmayı öğrendiler

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı "Sakin kent" unvanına sahip Akyaka Mahallesi'ndeki çadır kamp alanı, mahalle ve köy okullarından gelen öğrencilere eğitim amaçlı ev sahipliği yapıyor- 9-13 yaş grubundaki 21 öğrenci, ilk kez köylerinden çıkarak doğada yaşamın

MUĞLA (AA) - Ula ilçesinde kaymakamlıkça yürütülen proje kapsamında köy ve mahallelerinden ilk kez çıkan 21 öğrenci, "Sakin kent" unvanına sahip Akyaka Mahallesi'nde düzenlenen kampa katıldı.

Ula ilçesindeki mahalle ve köylerde yaşayan öğrenciler, kaymakamlığın hayata geçirdiği "Doğada Yaşıyorum Doğada Öğreniyorum Projesi" kapsamında Akyaka'da kamp yapıyor. İki izci lideri, 8 gönüllü drama lideri ve Ula Kaymakamlığı proje koordinatörlerince yürütülen proje kapsamında 9-13 yaş arasındaki 21 öğrenci, gün boyu çeşitli aktivitelerde bulunuyor.

Akyaka'daki çadır kamp alanında kurulan çadırlarda kalan öğrenciler, sabahın ilk ışıklarıyla uyanarak kendileri için hazırlanan programlara katılıyor. Öğrenciler, kendilerini ifade etme, grup içi uyum ve güven duygusunu geliştirme, sosyal becerilerini destekleme amacıyla izci liderleri, gönüllü drama lideri ve proje koordinatörlerince hazırlanan etkinliklerde gönüllerince eğleniyor.

Ormanlık alanda kurulan doğa kütüphanesiyle tabiatın güzel bir kitap okuma alanı olduğunu keşfeden öğrenciler, birlikte okuma alışkanlığıyla da tanışıyor. Öğrencilerin okuduklarını paylaşma duygusu ile kendini ifade etme becerisi de geliştiriliyor.

Toplu olarak denize giren öğrenciler, burada eğiticileri tarafından hazırlanan oyunlara da katılıyor. Birçoğu ilk defa denize giren öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunuyor.

- Köylerinden çıkmayan öğrenciler için geliştirildi

Ula Kaymakamı Ali Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce ilçe ve köylerinden hiç dışarı çıkmayan öğrencilerin proje kapsamında gönüllerince eğlendiğini ve eğitim aldıklarını söyledi.

Projenin denizle hiç tanışmamış, doğada kamp hayatına hiç katılmamış öğrencilere ulaşmak amacı taşıdığını vurgulayan Yılmaz, "Köy ve mahallelerimizdeki öğrencilerimize yönelik sosyal proje hazırladık. Burada amacımız, hiç kamp yaşamamış öğrencilerimize hem bu aktiviteyi sunabilmek hem de doğayı bir öğrenme aracı haline getirmek."dedi.

Yılmaz, proje süresince öğrencilere izcilik, drama, doğa kütüphanesi ve sportif alanlarda eğitim verdiklerini dile getirdi.

Projeyle kırsalda yaşayan çocukların sosyal hayata katılmalarını sağlamayı hedefledikleri ifade eden Yılmaz, "Bu kapsamda öğrencilerimizde sorumluluk alma duygusu, kurallı yaşam, doğada güvenli ve korunaklı barınabilme becerisi gelişiyor. Öğrenciler aynı zamanda doğa sevgisi ve çevreye duyarlılık bilinci kazanıyor." diye konuştu.

Bir hafta sürecek kamp programı, gelecek yıllarda da geliştirilerek sürdürülecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :