KOSKİ kuyularda filtre kullanıyor

KOSKİ kuyularda filtre kullanıyor

İçme ve kullanma suyunun karşılandığı kuyularda filtre kullanılıyor.

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, şehrin içme ve kullanma suyunun bir bölümünün karşılandığı kuyularda filtre kullanmaya başladı. Sağlıklı ve kaliteli su üretmek için teknolojinin getirdiği tüm yenilikleri yakından takip eden KOSKİ Genel Müdürlüğü kısa bir süre önce de SCADA sistemini hayata geçirmişti.

 

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Sorgun, tüm teknolojik yenilikleri yakından takip ettiklerini ve kaliteli hizmetlerin ise bu sayede ortaya çıkacağını söyledi. SORGUN açıklamasında “Separatör filtreler; suda bulunan kum ve kaba partikülleri tutulmasında kullanılan filtrasyon sistemidir. Özel dizayn edilmiş içyapıları sayesinde sudan daha ağır olan kaba tortular santifrüj kuvveti yardımı ile sudan ayrılarak Separatör filtrenin alt kısmında tutuluyor. Bu sistem sayesinde su şebekelerine kum girmesini engellemiş oluyoruz. İstenildiği takdirde Separatör filtrenin kendi kendini temizlemesi sağlanabilmektedir. Hazır kollektör sistemleri ile yüksek tüketim ihtiyaçlarına cevap verebilmektedir. Değiştirilecek hiç bir parçası olmayan ve sistemi durdurmadan temizlik imkânı sağlayan düşük maliyetli bir arıtım sistemidir” dedi.

 

Su kaynaklarının hızla azaldığı günümüzde, tüketim esnasında 1 damla suyun bile boşa akmaması için her türlü çalışmanın gayretinde olduklarının altını çizen Sorgun, “Filtre uygulaması yapılan Havzan kuyusunda 1 saatte 64 ton su üretiliyor. Daha önceki sistem ile filtreler su ile yıkanmaktaydı. Yeni sitem sayesinde filtreler otomatik olarak temizlenmekte ve herhangi bir su kaybı yaşanmamaktadır, tam aksine günlük 2 ton su geri kazanılmaktadır” şeklinde konuştu.

Memleket