Köşe yazarlarından Kılıçdaroğlu'na yaylım ateşi: Tıpış Tıpış değil, defolup gideceksiniz

Köşe yazarlarından Kılıçdaroğlu'na yaylım ateşi: Tıpış Tıpış değil, defolup gideceksiniz

24 Haziran Seçimlerinden mağlubiyetle çıkan CHP’de beklenildiği gibi kazan kaynamaya başladı. Köşe azarlarının eleştirilerin hedefinde istifası istenen Kemal Kılıçdaroğlu var. Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, Kılıçdaroğlu için "Defolup gideceksiniz" diye yazdı

24 Haziran Seçimlerinden mağlubiyetle çıkan CHP’de beklenildiği gibi kazan kaynamaya başladı. Eleştirilerin hedefinde ise istifası istenen Kemal Kılıçdaroğlu var. Peki Kılıçdaroğlu için köşe yazarları ne yazdı?

İşte sizin için derlediklerimiz...

 

Dokuz defa kaybetti koltuğu bırakmıyor...

“KOLTUK SEVDASINA TUTULANLARIN BİZİM PARTİDE YERİ YOK” DİYOR

"Guguk kuşu. En tehlikeli… En sinsi kuş türüdür. Gözüne kestirdiği yuvanın etrafında dolanır, kendi yumurtasını onun yerine yerleştirir, pırrr, gider. Yuvanın sahibi geri döner, kuluçkaya yatmaya devam eder. Guguk yavrusu, kendisini oraya monte eden annesi kadar tehlikeli, annesi kadar sinsidir. Hangi yuvaya bırakılırsa bırakılsın, kabuğunu öbür yumurtalardan en az bir gün önce kırar, bir gün önce doğar. Ve, doğar doğmaz… Uygun zamanı kollar, yuva boş bırakıldığında, ittirir kaktırır, öbür yumurtaları yuvadan dışarı atar. Böylece… Yuvanın gerçek evlatları imha edilir, guguk yavrusu kendisine ait olmayan yuvanın tek mirasçısı olur. Sen kim oluyorsun da, bize bunları söylüyorsun" diyenler olabilir… İzah edeyim. Gençliğe Hitabe'den aldığım yetkiyle söylüyorum. Tıpış tıpış değil… Defolup gideceksiniz kardeşim!"

Yılmaz Özdil-Sözcü

 

 

BİZ SENİN İSTİFA ETME İHTİMALİNİ SEVDİK

“İlk konuşmamızı dün gibi hatırlarım.

“Başarısız olursam o gün bırakırım” demişti. Üzerine basa basa.

Genel başkan olmasının üzerinden birkaç ay geçmişti ki bir seçime girmek zorunda kaldı.

Başarılı olamadı.

Yeniydi, “Bu sayılmaz” dedik.

Sonrasında peş peşe seçimler ve peş peşe mağlubiyetler.

“Başarısız olursam bırakırım” diyen ve bu haliyle “Helal olsun” dedirten adam bırakmayı aklından bile geçirmedi.

Yanlış saymadıysam 9 veya 10 kez kaybetti.

Ve pazar günü bir kez daha duble kayıp.

Göreve soyunduğu gün “Başarısız olursam bırakırım” diyen adamdan eser yok şimdi.

Tam aksine başarısızlıklarını “başarı diye yutturmaya çalışan” tipik bir lider var.

Hele hele dünkü basın toplantısında karşımda sanki “Aziz Yıldırım” vardı. Oysa biz Kemal Bey’in efendiliğini, düzgünlüğünü ve hepsinden daha çok “başarısız olursa bırakma ihtimalini” sevmiştik.”

Fatih Altaylı-Haber Türk

 

 

İSTİFA YOK, YENİ SİSTEM NETLEŞİYOR

“Seçimlerde İYİ Parti yüzde 10 oy alırken Akşener’in yüzde 7’de kalması istifa beklentisine yol açtı. Meral Akşener, İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nun desteğinin arkasında olduğunu belirterek devam edeceğini söyledi. Muharrem İnce’nin, 41 yıl sonra ilk kez yüzde 30’u aştığı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’nin yüzde 22’lerde kalması gözlerin Kılıçdaroğlu’na çevrilmesine yol açmıştı. Muharrem İnce’nin, ”Yürü önümüzden derlerse hazırım” diye CHP Genel Başkanlığı’na göz kırpması da eklenince, Kılıçdaroğlu’nun kararı önemli hale gelmişti. Kılıçdaroğlu beklentilerin aksine olağanüstü kongre isteyenleri koltuk sevdalısı olmakla suçladı. Seçimlerin tek kaybedeninin AK Parti olduğunu savundu. Muharrem İnce yüzde 31 alırken CHP’nin yüzde 22’de kalmasını bir başarısızlık olarak yorumlamadı. Böylece olağanüstü kurultay ya da istifa beklentilerini boşa çıkardı.”

Abdülkadir Selvi- Hürriyet

 

KILIÇDAROĞLU SANKİ CHP’NİN İPİNİ ÇEKİYOR

“Oysa Kılıçdaroğlu neredeyse seçimin galibinin kendileri olduğunu söyledi.
Sanıyorum rejimin değiştiğini, parlamentonun artık işlevsiz hale getirildiğini, Erdoğan’ın ülkenin tapusunu aldığını henüz tam algılamış değil.
CHP’nin önümüzdeki belediye seçimlerine hazırlandığını ve bu seçimleri kazanacağını söylemesi ise bana göre tam bir talihsizlikti.
Nedeni basit; demek ki CHP yönetiminin asıl amacı şimdilik yönetimi kimseye bırakmayarak önceliği kazanacağını sandığı yerlerdeki belediye başkan adaylarını belirlemekmiş.
Kılıçdaroğlu’nun İnce’ye partinin kapılarını kapatması da zannediyorum CHP kamuoyunda inanılmaz bir tepki görecektir.Kılıçdaroğlu “İnce’nin partiden daha fazla oy almasının normal olduğunu” söyledi. Bu elbette doğru. CHP genel başkanı partinin işlerine partililerin karar vereceğini söyledi. Bu da elbette doğru. Ama söyledikleri “İnce başkan olamaz” demekten başka bir şey değil. Kılıçdaroğlu’nun CHP seçmeninin çok hassas hatta kırılgan hale geldiği bir dönemde “İnce’ye tavır alması” bir anlamda “partinin de ipini çekmek” demek olduğunu görmemesi mümkün değildir. Kılıçdaroğlu ve ekibi bu tavırlarını sürdürürse CHP’nin bırakın yerel seçimde başarılı olmayı baraj sorunu bile yaşayabileceğini söylemek yanlış olmaz.”

Can Ataklı-Sözcü

 

CHP’DE İÇ SAVAŞ

“Kemal Bey gidecek mi?
İnce götürebilecek mi?
Zorlamazsa CHP'nin bilinmeyen damarı istemezse Kemal Bey GİTMEZ, GİDEMEZ...
Şarkı sözü gibi oldu ama durum budur!
9 kez kaybettiği halde CHP'lilerin gözünün içine bakarak "24 Haziran'da AK PARTİ TEK KAYBEDENDİR! YEREL SEÇİMDE İKİNCİ DUVARI
DA YIKACAĞIZ" dedi...
ŞAKA DEĞİL, BUNLARI SÖYLEDİ... DUVARIN ALTINDA KALAN SADECE KEMAL KILIÇDAROĞLU BEY'İN CHP'Sİ...
Ya üzerindeki duvarı hissetmiyor ya da sandık efektiyle görme bozukluğu başladı...
BİLEMEM...
EN acıklısı ise İNCE'yi eleştirirken söylediği şu cümleydi: "Eğer CHP rozetini çıkarmasaydı partiden daha yüksek oy alamazdı..."
FİNAL CÜMLESİ HER ŞEYİ ANLATIYOR SANIRIM...
YÜZDE 22 BÜYÜK BAŞARI BUNLAR İÇİN...”
ÖYLE SÖYLÜYORLAR... KILIÇLAR ÇEKİLDİ...
GEÇ BİLE KALINDI... BAKALIM NE OLACAK...
İNCE'nin karşısında yer alanlara iyi bakın...
BÜYÜK GÜÇLERİN SAVAŞINI GÖRÜN!”

Ergün Diler-Takvim

 

KOLTUK SEVDASI VATAN SEVDASI

“Kılıçdaroğlu da dün medyanın karşısına çıktı ve istifa etmeyeceğini belli etti. İnsanlar şaşırdı. Benim için şaşırtıcı olmadı, çünkü CHP’deki son kurultaydaki gelişmeleri dikkatli takip edenler, Kılıçdaroğlu’nun ilk seçimde beklenen yenilgi sonrasına hazırlandığını görürdü. Ona göre Parti Meclisi, ona göre milletvekili adayı listesi hazırladı. Şimdi CHP içinde görevli olmayan deneyimli bir milletvekili ve parti meclisi üyesi “Kendisine itiraz edecek herkesi dışarıda bıraktı” diye uyarmıştı. O yüzden Kılıçdaroğlu kendisi istemediği sürece CHP’nin başından gitmesi zor ama imkansız değil. İşte Muharrem İnce’de onu deneyecek.”

Nedim Şener-Posta

 

MUHARREM KADAR TAŞ DÜŞSÜN BAŞINA!

“Bir gazeteci, ima ederek, Muharrem İnce’nin daha yüksek oy aldığını ve değerini katladığını söyledi. Yerini İnce’ye bırakıp bırakmayacağını (yine ima ederek) sordu.

Bırakmayacakmış.

Bu durumu, gerekirse, kendi aralarında oturup konuşurlarmış. CHP demokratik bir partiymiş. Ayrıca, “koltuk sevdalılarının” bu partide yeri yokmuş.

Peki, Kılıçdaroğlu’nun koltuk sevdası ne olacak? CHP’deki amansız delege sistemi... Muhalif seslerin kısılması... İstikbaldeki rakiplerin bertaraf edilmesi ve partinin “Kılıçdaroğlu’nun çiftliği” haline getirilmesi...

Bu sorular da sorulmadı...

Şöyle bir soru soruldu: “Muharrem İnce, rakibi Erdoğan’ı telefonla arayıp tebrik etti. Siz de tebrik edecek misiniz?”

Etmeyecekmiş...

Çünkü dikta heveslileri tebrik edilmezmiş.

Bunu, mezhep yakınlığı gözeterek CHP’de diktatoryal bir sistem kuran ve her seçim yenilgisinden sonra kameraların karşısına geçip, büyük bir pişkinlikle, “Biz kazandık” diyen ve yüzü hiç kızarmayan bir adam söylüyor.

Öyle bir pişkinlik ki, insanın, “Muharrem kadar taş düşsün başına” diyesi geliyor.

Düştü nitekim.”

Ahmet Kekeç-Star

 

OLMADI KEMAL BEY!

“CHP’nin aldığı oy oranı nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu’na ilk günden vurulmasına karşı çıkmış, onun partisinin ilerisinde bir siyasetçi olduğunu sık sık ifade etmiş, son dönemdeki çabalarını değerli bulmuş bir gazeteci olarak çok gür ve net bir şekilde haykırıyorum: Olmadı Sayın Kılıçdaroğlu! Seçimden iki gün sonra yaptığınız açıklamanın hiçbir tarafı doğru olmadı! Öfkenize yenildiniz! Nefsinize yenildiniz! Kendinizle çeliştiniz! Her şeyden önce konuşmanızda Muharrem İnce’nin adını dahi anmamanız onunla bir iktidar kavgasına gireceğiniz tezini kuvvetlendirdi. Soru-cevap olmasa ismi geçmeyecekti İnce’nin. Basın toplantısında onunla ilgili gelen birkaç soruyu başka cevaplarla geçiştirdiniz, en sonunda tekrarlanan bir soruyla, “Muharrem Bey’in CHP’den fazla oy almasını hep savunduk zaten. O yüzden rozetini çıkardı. Ama oyu beklentinin altında kaldı” diyerek başarının, hem de kendi adayınızın başarısının üzerini örtmeye çalıştınız.”

Nagehan Alçı-Haber Türk

 

untitled-1-copy-156.jpg

CHP’DE ÇANLAR KEMAL BEY İÇİN ÇALIYOR

“Kemal Kılıçdaroğlu’nun gönüllü istifası söz konusu dahi olamaz. O koltuğu bıraktığı gün Kılıçdaroğlu’nun kirli çamaşırları hızla ortaya dökülmeye başlar, FETÖ ve PKK ile yediği haltlar karşısına çıkar ve onu kimse kurtaramaz. Kılıçdaroğlu’nun tehditleri karşısında Muharrem İnce’nin pes etmesi zor. Kılıçdaroğlu’nun basın toplantısında kendisini hedef alan sözleri üzerine İnce, sosyal medya hesabından “Hepimizin Cumhurbaşkanı adayı olarak tüm Türkiye ile buluşmak için 81 vilayete gideceğim” diyerek genel başkanlık koltuğu için mücadele edeceğini de ilan etti. CHP’den yönetim değişene kadar bu konu Türk siyasetinin ana gündemi olmaya devam edecek.” 

Kurtuluş Tayiz-Akşam

 

BU NE UTANMAZLIKTIR KEMAL BEY?

“Bu nasıl pişkinliktir?
Bu nasıl bir pespayeliktir?
Bu ne yüzsüzlüktür?
Bu ne utanmazlıktır?

Muharrem İnce'nin deyişiyle, "yenilmişte yenilmiş..." ama hâlâ konuşa biliyor. Hâlâ direnebiliyor. Hâlâ ayak sürebiliyor. Hâlâ sıkılmadan, ar damarı çatlamışçasına "diktatör" diyebiliyor. 

Yahu arkadaş "diktatör" arıyorsan aynaya bak!
Millet bir kez daha sana tokadı vurmuş, başkanını seçmiş. Sen hangi yüzle konuşabiliyorsun? Yıllardır atmadığın iftira, etmediğin hakaret kalmadı, bu millet sana tahammül etti, sesini etmedi ve işini sandıkta haletti.”

Hadi Özışık-İnternethaber.com

 

İSTİFA ETMEDİ!

“Muharrem İnce’nin aldığı oy yüzde 30.8, CHP’nin aldığı oy (önceki seçimlerin de altında) yüzde 22.7.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün MYK toplantısında istifa edeceği söylendi ama istifa yine gelmedi. Kılıçdaroğlu “Muharrem Bey’in CHP’den fazla oy almasını zaten söylemiştik” diyor ancak CHP’nin oylarının yüzde 25’in de altına düşmesi bu sözle açıklanamaz. Kaybedilen her seçimden sonra bunu doğal göstermeye çalışmak yerine bir yenilenmenin göze alınması gerekir.

Bu değişim, partilerde -delegelerin genel başkanlara yakınlığı nedeniyle- kurultaylarla sağlanamıyor. Kılıçdaroğlu, seçim sürecini iyi yönetti, buna diyecek yoktur ama sonuç “partisinin önünü açmayı kendisinin düşünmesini gerektiren” bir sonuçtur.

Ülkenin güçlü bir ana muhalefet partisine ihtiyacı olduğu ortadadır, Kılıçdaroğlu tekrar düşünmelidir.”

Güngör Mengi-Vatan

 

DÜNYA PİŞKİNLİK YARIŞMASI AÇILSAYDI KILIÇDAROĞLU ŞAMPİYON OLURDU

"Pişkinlik örnekleri
Bazı satırbaşları ile bu açıklamayı hatırlatayım:
"- Duvarın bir kısmını yıktık.
Aynı azimle duvarın geri kalan kısmını yıkacağız.
Bu seçimin tek kaybedeni AK Parti'dir." "-
Demokrasiye inanmayan bir insan tebrik edilemez. Tek adam rejimini savunan tebrik edilemez. Nesini tebrik edeceğim. Bir diktatörün nesini kutlayacağım."
"- Bu sonuç aynı zamanda parlamentoda iktidar partisinin çoğunluğunu kaybetmesinin yolunu açtı. Dünün tek adamı bugünün artık topal ördeğidir. Her istediğini yapamayacak.
…Kılıçdaroğlu'nun 24 Haziran seçimlerine ilişkin değerlendirmelerini izledikten sonra sade Muharrem İnce'ye değil tüm CHP'lilere sabır dilemekten başka yapacak bir şey yoktur...
En doğru olan bu gibi, pişkinlik durumlarını konu alan birkaç fıkrayı hatırlayarak duyulan acıyı azaltmaktır...
- Ders yılı sonunda öğrenci babasına bir faksla durumunu şöyle bildirmiş:
"Babacığım okullar kapandı.
Öğretmenlerim beni çok sevdikleri için sınıfta bıraktılar."

Mehmet Barlas-Sabah

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler