Kosava'da AA'nın darbe girişimi fotoğrafları sergisine yoğun ilgi

Kosava'da AA'nın darbe girişimi fotoğrafları sergisine yoğun ilgi

Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kılıç:- "Gençlerimiz Çanakkale destanından 101 sene sonra gösterilen kahramanlık destanını bu fotoğraflarla görecekler"

MAMUŞA (AA) - Kosova'nın tek Türk belediyesi Mamuşa'da açılan, Anadolu Ajansı (AA) objektifinden Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin anlatıldığı "Kosova'dan Türkiye'ye, Demokrasiye Selam" fotoğraf sergisi, ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.

Priştine Yunus Emre Enstitüsü ve Mamuşa Belediyesinin iş birliğinde, Çanakkale Şehitler Anıtı Parkı'nda geçen hafta açılan ve 52 fotoğrafın yer aldığı sergiyi her gün yüzlece kişi ziyaret ediyor.

Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, serginin gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Darbe girişiminde bulunan hainlerin ve yaptıklarının unutulmaması gerektiğini vurgulayan Kılıç, "Bu fotoğraflar, o gece yaşanan hainliği bütün açıklığı ile ortaya seren, Türk milletinin o hainliğe, o kara geceye ne büyük bir direnişle karşı koyduğunu ve ne büyük bir dayanışma ile o hain kara geceyi aydınlık bir sabaha bağladığını ortaya koyan ve tarihe not düşen karelerden oluşan fotoğraflar." dedi.

Serginin Kosava ve Mamuşa için önemli olduğunu ifade eden Kılıç, şöyle konuştu:

"Serginin burada olması gençlerimiz açısından çok önemli. 101 sene evvel Çanakkale'de atalarımız nasıl büyük bir kurtuluş mücadelesi göstermişler ve büyük bir destan yazmışlarsa, işte o destan 101 sene sonra 15 Temmuz gecesinde gösterildi. Gençlerimiz Çanakkale destanından 101 sene sonra gösterilen kahramanlık destanını bu fotoğraflarla görecekler."

Serginin yaklaşık bir hafta daha Mamuşa'da açık kalacağını, ardından Priştine'de yeni bir sergi açmayı düşündüklerini kaydeden Kılıç, "Priştine'ye açacağımız sergi ile Kosava'nın diğer kentlerinde yaşayan dost, akraba ve soydaşlarımıza sergiyi gezme fırsatı sağlayacağız. Allah şehitlerimizin ruhunu şad eylesin." dedi.

Sergi, 29 Ekim'e kadar açık kalacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :