Koşa koşa alanlar için kötü haber! Geri çağırdı, bakın arızası neymiş

Koşa koşa alanlar için kötü haber! Geri çağırdı, bakın arızası neymiş

Dünya devi elektrikli otomobil üreticisi Tesla, otopilot sistemine yönelik kontrol sorunlarını gidermek amacıyla 2 milyondan fazla aracını geri çağırma kararı aldı.

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Ulusal Kara Yolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından yapılan açıklamaya göre, otopilot sistemine ilişkin kontrol sorunlarını düzeltme çabasıyla 2 milyondan fazla aracını geri çağırma kararı aldı.

NHTSA'nın belirttiğine göre, Tesla otomobillerinde otopilot devreye girdiğinde sürücünün aracın işleyişiyle ilgili sorumluluğunu yeterince sürdürmediği durumlarda çarpışma riski artabiliyor. Sürücülerin otopilotun devrede olup olmadığını anlama, müdahale etme veya iptal etme konularında yaşanan zorluklar, bu geri çağırma kararının temelini oluşturuyor.

NHTSA'nın iki yıl süren soruşturmasının ardından, Tesla'nın otopilot sistemini kullanırken sürücülerin dikkatini yeterince toplamayabileceği endişeleri ortaya çıktı. Bu çerçevede, Tesla'nın 2015 yılından bu yana üretilen yaklaşık 2,03 milyon Model X, S, 3 ve Y araçlarına yazılım güncellemesi yapması planlanıyor.

Tesla'nın otopilot sistemi, araçların kendi şeritlerinde otomatik olarak yönlendirilmesini, hızlanmasını ve fren yapmasına yardımcı olarak sürücülere konfor sağlıyor.

Ancak, bu teknolojinin güvenilirliği ve sürücülerin sistemi etkili bir şekilde kullanabilme becerisi, NHTSA'nın yakından incelediği kritik konular arasında bulunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.