Koronavirüs vakalarının artma sebebi İstanbul mu? 20-21 Haziran’da sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak mı?

Koronavirüs vakalarının artma sebebi İstanbul mu? 20-21 Haziran’da sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak mı?

Türkiye’de vatandaşlar yeni haftasonuna vaka sayılarının arttığı haberleriyle başladı. Konya’da ise tüm hastanelerin pandemi hastanesi ilan edilmesi ise şok etkisi yarattı. Bu durum da 20-21 Haziran tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlamasını gündeme getirdi.

Koronavirüs salgını mücadelesinde özellikle Bilim Kurulu üyelerinin üzerinde durduğu sosyal mesafe ve maske takmanın önemi bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

Geleneklerine bağlı olan vatandaşlar 3 haftadır uygulanan normalleşme sürecine kendilerini fazla kaptırınca beraberinde vaka sayılarının artmasını getirmiş oldu. Konya’da ise tüm hastanelerin pandemi hastanesi ilan edilmesiyle şehirde adeta bir soğuk duş etkisi yaşandı.

Bilim Kurulu üyeleri kendilerine ait sosyal medya hesaplarından hem son durumu değerlendiriyor hem de uyarılarını tekrar ediyorlar. 

Türkiye’de 13 Haziran tarihi itibariyle 45 bin 92 test yapıldı. Bu testlerin sonucunda bin 459 vatandaşta daha koronavirüse rastlandı. Ülkede toplam 2 milyon 586 bin 995 test yapılırken yine toplam 176 bin 677 vaka sayısı güncellenmiş oldu.

Bilim Kurulu üyelerine göre koronavirüs tablosunda günlük vaka sayısının direncinin bir türlü kırılamaması ve takılı kalmasında, hatta artmasında yüzde 20’lik bir kesimin kurallara uymaması salgını tetikliyor.

Bilim Kurulu üyeleri zaman içerisinde yaptıkları açıklamalarda vaka sayılarının günlük iyileşen sayısını geçmesinin sürecin tersine dönüşünün hatta ikinci bir salgın döneminin startı olarak görülmesi gerektiğini söylemişlerdi.

Bilim Kurulu’nun korktuğu oldu ve 13 Haziran tarihi itibariyle Türkiye’de bir gündeki vaka sayısı iyileşen sayısını geçti.

Batman Valisi Hulusi Şahin, şehirlerindeki vakaların artmasının sebebini Ankara, İstanbul ve İzmir'den kendi illerine gelen vatandaşlar olduğunu iddia etti.

Geçtiğimiz hafta da görüldüğü üzere Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu, özellikle haftasonunda sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmasından yana.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısıtlamaların kaldırıldığı gün yaptığı açıklamada "Gerekirse yeniden kısıtlama getiririz" diyerek vatandaşların temkinli ve tedbirli olmalarını istemişti.

Vatandaşların tedbirsiz hareket etmesi ve şehirlerde verilen görüntüler nedeniyle de vatandaşların kafası karışmış durumda.

Şimdi gözler Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı açıklamaya çevrildi. Vatandaşlar ise şimdiden önümüzdeki haftasonunda sokağa çıkma kısıtlamasının çıkmasını bekliyor.

Etiketler :