Koronavirüs vakaları artışta olduğu bilinen Ankara'da sokak kısıtlaması gündeme girdi

Koronavirüs vakaları artışta olduğu bilinen Ankara'da sokak kısıtlaması gündeme girdi

Koronavirüs salgınında 8'inci ayına giren Türkiye'de salgının başında uygulanan sokak kısıtlamaları tekrar dönecek gibi görünüyor. Salgının yeni merkezi haline gelen Ankara için ise sokak kısıtlamaları gündeme girdi bile.

Dünyanın dev ülkelerine diz çöktüren koronavirüs salgınında dünya ağır bir sınav vermeye devam ediyor. Mart ayından itibaren Türkiye’de uygulanan sokak kısıtlamaları sayesinde vaka sayıları dibi görmüş ve iyileşen hasta sayısı bazı zamanlar yeni vakaların iki katına çıkmıştı.

Türkiye'de 220 gündür devam eden koronavirüs salgınında vakalar bir türlü azalmak bilmiyor. Çeşitli tedbirlerin alındığı Türkiye’de son gün rakamları da iç karartıcı. Hükümet ek tedbirleri hatta sokak kısıtlamalarını masaya yatırıyor.

Art arda alınan kısıtlama kararları düğünler, nişanlar, asker uğurlamaları ve toplu organizasyonlarla devam etti. Bu tedbirler de gereken şekilde sonuçlar vermeyince toplu ulaşımda yeni düzenlemeler getirildi. Ancak son durum itibariyle vaka sayıları günlük 2 bine dayanmış durumda. Günlük iyileşen sayısı bin 400’lere demir atarken vefat sayıları da 75’e kadar çıktı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan Normalleşme Takvimi'nin başlamasının ardından Türkiye’de yeni dönem oldukça hızlı karşılandı.

Uzun süre evlerinde kalan vatandaşlar Normalleşme Süreci’ni iyi değerlendirebilmek için tatil yörelerine akın etti. Virüsün buluşma yeri olarak anılmaya başlanan tatil yörelerindeki kötü görüntülerin ardından yine başlayan düğün sezonu da duruma tuz biber ekti.

GRİP SALGINI VE KORONAVİRÜS

Mevsimler etkiler nedeniyle soğuyan hava ise yeni sorunları beraberinde getirdi. Türkiye genelinde artan grip vakaları koronavirüs vakalarından ayırt edilmekte güçlükler yaşatıyor. Kendinden emin olamayan vatandaşlar da hastanelere gitmek yerine evlerinde istirahatle hastalığı atlatmaya çalışırken bazı vatandaşlar da panikle hastanelere akın ediyor.

Hükümetin duruma yeniden el atarak sokak kısıtlamalarını getirmesi ise olası görünüyor. Kış mevsimi boyunca önceki kısıtlamalarda olduğu gibi haftasonu sokak kısıtlamasının gelmesinin beklendiği Türkiye’de önceki tedbir kararlarının benzerlerinin yapılmasına ise az bir süre kalmış gibi görünüyor.

Başkentin içinde yer aldığı ve Türkiye’de vakaların en çok olduğu ikinci bölge olan Batı Anadolu Bölgesi’nde ise durum pek de iç açıcı değil. Yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda Ankara, Konya ve Karaman’da vakaların azalma eğilimine girdiği ilan edilmişti.

Sağlık Bakanlığı’nın son yayınladığı verilerde Batı Anadolu Bölgesi’nde her 100 bin kişiden 22,5’i koronavirüse yakalanıyor. Virüse yakalanma sıklığının en yüksek olduğu bölgeyi 100 bin kişide 18,3’le İstanbul takip ediyor.

Her 100 bin kişiden 510’unun virüse yakalandığı bölgede son 7 günde bin 826 kişide koronavirüs tespit edildi. Toplamda 41 bin 448 kişinin virüse yakalandığı bölge için tehlike çanları da bir anlamda çalmaya başladı gibi görünüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.