Koronavirüs salgınında yeni gelişme yaşandı! Virüs mutasyona uğradı

Koronavirüs salgınında yeni gelişme yaşandı! Virüs mutasyona uğradı

Endonezya'nın en önemli enstitülerinden biri olan Eijkman Moleküler Biyoloji Enstitüsü, yeni vakalarda virüsün mutasyona uğradığını tespit etti.

Koronavirüs salgınında birçok ülke ikinci dalgayı beklerken bilim insanlarının sık sık gündeme getirdiği, “Mevcut corona virüsü mutasyona uğrayacak buna dikkat etmek gerek” sözleri gerçek oldu.

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre önceki gün tespit edilen ve rekor adledilen 3.308 vakanın ardından bir nebze düşüş olsa da bu sayının geçen ayın günlük ortalama vaka sayısının üzerinde olduğu açıklandı.

Yaşanan bu sıçrama ile corona virüsü vaka sayısının 172.053’e çıktığı Endonezya’nın başkenti Cakarta’daki Eijkman Moleküler Biyoloji Enstitüsü bir açıklama yaptı.

Salgının başladığı günden beri 7.343 insanın corona virüsüne bağlı sebeplerle yaşamını yitirdiği açıklanırken, “Enstitünün elde ettiği verilerdeki gen diziliminde bu değişimi fark edildi.

Tespit edilen yeni vakalarda Covid-19’un mutasyona uğramış yeni bir türü olduğu belirtildi.

Açıklamada, 'Virüsün D614G isimli mutasyona uğramış hali çok daha bulaşıcı fakat etkisi çok daha hafif” denildi.

Son dönemde yaşanan artışın buna bağlı olup olmadığını anlamak için daha kapsamlı bir araştırma yapılması gerektiği belirtildi.

Etiketler :