Korona vakaları tırmanışa geçince alınan kararlar sonrası yeni sorun ortaya çıktı

Korona vakaları tırmanışa geçince alınan kararlar sonrası yeni sorun ortaya çıktı

Çocukları özel okula giden veliler, peşin ödedikleri servis ücretlerinin iade edilmesini isterken, servisçilerden bazıları ise boşta olan araçların filyasyon için değerlendirilebileceğini söylüyor.

Koronavirüs vakalarının artmasıyla, bir dizi yeni karar alındı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kademeli olarak açılan okulların durumuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Okullar eğitime yıl sonuna kadar online olarak devam edecek." dedi.

Kararın ardından servis ücretini peşin ödeyen veliler ise paralarının iade edilmesini, pandemi döneminde çalışamamaktan şikayet eden okul servisi sürücüleri de destek istiyor.

Özellikle çocuklarını özel okullara yazdıran aileler, kayıt esansında servis ücretlerini peşin verdiklerini belirterek, mağdur olduklarını ifade ediyor.

PEK ÇOK VELİ, ÜCRET İADESİ ALAMIYOR

Çocuğu bir özel okulda 6’ncı sınıfa giden Özgür Özkan, "Özel okullar yeni kayıt dönemlerinde yüzde 15-20 zam yapmalarına rağmen, uzaktan eğitime, almadığımız hizmetler için talep ettiğimiz indirimi ne yazık ki yapmadılar. Bunun dışında sene başında kayıt yaptırırken yönetmeliğe aykırı biçimde yemek, servis, kitap gibi ücretleri zorunlu olarak sundular. Dönem ortasında bir iade yapılmadı, sene sonunda yapılıp yapılmayacağı da belli değil. Veliler de sürekli özel okulları finanse etmekten bıktı. Arkadaşlarımızın çoğu 3 binle 5 bin lira arası değişen rakamlar ödedi. Çoğu UKOME'nin belirlediği ücretin üzerinde rakamlar. Okul bir servis firmasıyla anlaşıyor ve bunlarla ilgili de pek çok veli iade alabilmiş değil. Velilerin hakem heyetine başvuruları devam ediyor." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.