Korgeneral Bekiroğlu'nun derdest edilmesine ilişkin dava

Korgeneral Bekiroğlu'nun derdest edilmesine ilişkin dava

Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu'nun derdest edilerek cezaevine götürülmesine ilişkin 9'u tutuklu 62 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde Hadımköy General Kani Akman Kışlası ve cezaevinde meydana gelen olaylarda dönemin Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu'nun derdest edilerek cezaevine götürülmesine ilişkin 9'u tutuklu 62 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 9 tutuklu sanıklA 10 tutuksuz sanık katıldı. Davanın müdahil kurumları Başbakanlık, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Milli Savunma Bakanlığını avukatların temsil ettiği duruşmaya, darbe girişimi gecesi derdest edilerek cezaevine götürülmek istendiği iddia edilen dönemin Harp Akademileri Komutanı emekli Korgeneral Tahir Bekiroğlu ise müdahil olarak Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Duruşmada, Tahir Bekiroğlu'nun beyanları alınıyor.

- Ceza istemleri

İddianamede, 11'i rütbeli 62 asker sanığın "TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan da 7 yıl 6 aydan on beşer yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Müdahil Bekiroğlu'nun derdest edilmesi eylemiyle ilgili 11 rütbeli sanığın ise "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'' suçundan 12 yıl 6 aydan on beşer yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler