"Köprüde Buluşmalar" ödülleri sahiplerini buldu

"Köprüde Buluşmalar" ödülleri sahiplerini buldu

Proje yöneticisi Üstün:- "Köprüden Buluşmalar, Türkiye'den sinemacıları, onların projelerini ve filmlerini duyurmayı amaçlıyor"

İSTANBUL (AA) - 35. İstanbul Film Festivali kapsamında bu yıl 11'inci kez düzenlenen "Köprüde Buluşmalar"ın kazananları, düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

"Köprüde Buluşmalar" yöneticisi Gülin Üstün, Cezayir Restoran'da düzenlenen törende AA muhabirine yaptığı açıklamada, filmler için ayrım yapmadıklarını, orijinal ve yaratıcı fikirleri önemsediklerini söyledi.

Etkinliğin çok verimli geçtiğini belirten Üstün, şunları aktardı:

"Köprüde Buluşmalar, Türkiye'den sinemacıları, onların projelerini ve filmlerini duyurmayı amaçlıyor. Çekimler konusunda ilk adımları atmaları veya filmlerini bitirmeleri için destek sağlamayı ve sponsor bulmayı amaçlıyoruz. Türkiye dışında ömürlerini sürdürmelerini de arzu ediyoruz. Bu yıl 10 proje sunduk ve her biri birbirinden başarılı olacak. Ayrıca komşularımız İran, Suriye, Yunanistan, Kıbrıs ve Gürcistan'dan filmler vardı. Hepsine çok güveniyoruz."

Efes sponsorluğunda 8 Nisan'da başlayan "Köprüde Buluşmalar" kapsamında, "Film Geliştirme" ve "Yapım Aşaması" atölyeleri düzenlendi. Atölyelere seçilen Türkiye'den 8 uzun metraj ve 2 belgesel film projesi ile post-prodüksiyonuna devam eden 4 uzun metraj ve 1 belgesel filmin sunumları yapıldı.

Yaklaşık 80 uluslararası sinemacıyla, atölyelere seçilen proje ve filmlerin yönetmen ve yapımcıları 300'ün üzerinde toplantı yaptı.

Film Geliştirme Atölyesi ve Yapım Aşaması Atölyesi'nde yapılan sunumların ardından uluslararası jüri ödül alacak projeleri belirledi.

- Film Geliştirme Atölyesi'nin kazananları

Köprüde Buluşmalar kapsamında düzenlenen Film Geliştirme Atölyesi'ne 100 başvuru arasından, "Daha", "Haremden Kaçış", "Kaplumbağa Terbiyecisi", "Kül Mektup", "Perihan", "Saf", "Sınır Bozukluğu", "Soytarı", "Yeniden İnşa Çağı" ve "Zuhal" isimli 10 proje seçildi.

Köprüde Buluşmalar 10 bin dolarlık Destek Ödülü'nü, "Perihan" filmi yapımcısı Müge Büyüktalaş alırken, Melodika Ses Post Prodüksiyon Ödülü Ali Vatansever'in "Saf" isimli projesine verildi.

Lusin Dink'in "Kül Mektup" adlı projesi, 4 aşamalı "Akdeniz Film Enstitüsü (MFI) Senaryo Atölyesi Ödülü"ne layık görülürken, Onur Saylak ve Doğu Yaşar Akal'ın ilk uzun metraj projesi "Daha" Jüri Özel Ödülü'nü aldı.

- Yapım Aşaması Atölyesi'nin kazananları

Çekimlerinin en az yarısı tamamlanmış veya post-prodüksiyon aşamasında olan uzun metraj filmlere ve belgesellere açık olan Yapım Aşaması Atölyesi'ne katılmak üzere ise "Mr. Gay Suriye", "Babamın Kanatları", "Kaygı", "Eşik", "Kırık Kalpler Bankası" isimli 5 film seçildi.

Yapım aşamasında olan filmleri desteklemeyi amaçlayan Yapım Aşaması Atölyesi kapsamında, filmin tanıtımı için 30 bin lira tutarında nakit destek sağlayan "Anadolu Efes Ödülü", Ceylan Özçelik'in yönettiği "Kaygı" filmine verildi.

Bu yıl ilk kez verilen filmin renk düzenleme ve online kurgu işlemlerini kapsayan "Digiflame Ödülü" ise yönetmenliğini Erkan Tahhuşoğlu'nun üstlendiği "Eşik" filminin oldu.

Kazanan filmin "Başka Sinema" salonlarında sanal baskı bedelinden muaf olarak gösterilmesini sağlayan "Başka Sinema Ödülü"ne de "Mr. Gay Suriye" filmi layık görüldü.

"Köprüde Buluşmalar" kapsamında ayrıca paneller, sinema dersleri ve tanışma toplantıları yapıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :