Konya'ya yapılan TOKİ konutları bile ateşi söndüremedi! Satılık ev fiyatları ilçelerle merkezi eşitledi

Konya'ya yapılan TOKİ konutları bile ateşi söndüremedi! Satılık ev fiyatları ilçelerle merkezi eşitledi

Kurda yaşanan yükselme tüm fiyatları etkiledi. Temel gıda maddelerinin yanı sıra kira fiyatlarındaki artış artık durdurulamaz bir hale geldi. Bu durum konut fiyatlarında ilçelerle merkezin eşitlenmesine yol açmış görünüyor.

Dünyayı sallayan ekonomik krizlerin yansıması Türkiye’de son seviyelerine kadar görülüyor. Hammadde ve bazı elementlere ulaşmakta güçlükler yaşayan ülkeler salgının ağır etkilerini de halen iliklerine kadar hissederken bir yandan da yüksek fiyatlarla mücadele dönemine girildi.

TÜRKİYE ÇOK ETKİLENDİ

Türkiye’de özellikle döviz fiyatlarındaki artış tüm sektörleri etkiledi. Üretim alanlarında hammaddelerin fiyatlarının en yüksek seviyelere gelmesi nedeniyle üreticiler de bir anlamda işin içinden çıkmanın yollarını arıyor. En yakın çözüm ise ürün fiyatlarına zam olarak görünüyor.

YAKITA GELEN ZAMLAR

Konya’da 13 lirayı aşan benzin fiyatını 13 liraya dayanan mazot fiyatları izliyor. LPG’nin fiyatı da 10 liraya dayanmış durumda. Üreticilerin ilk dert yandığı fiyat artışlarının başında da akaryakıt fiyatları geliyor.

KİRALARA ANLAMSIZ ZAMLAR

Konya’da 900 lirayla 1500 lira arasında değişen kira fiyatları bir anda en düşük 1400’le 2500 arasında güncellendi. Mülk sahiplerinin gerekçesi de döviz artışı. Akaryakıt fiyatlarının artmasının ana nedeni de dövizdeki artış.

EN DÜŞÜK EV FİYATI

Konya’da evini değiştirmek isteyen ev sahipleri alacakları evlerin fiyatlarının artması nedeniyle kendi mülklerinde fiyat artışı yolunu seçti. 30 yıllık daireyle 1 yaşındaki daire arasında hemen hemen fiyat farkı kalmamış gibi görünüyor.

2+1 ile 3+1 fiyatı arasında da çok büyük farklar kalmadı. Konut üreticisi müteahhitler de döviz fiyatlarından ötürü çimento üreticilerini protesto etmişti.

İLÇEYLE MERKEZ ARASINDA FARK KALMADI

Konya’nın farklı ilçelerinde de fiyat artışları gaz kesmedi. Şehrin en ücra köşesinde kalan ilçelerinde bile yüzde 300’e varan fiyat artışları tabloya yansıdı. Devletin yaptığı TOKİ konutlarında bile fiyatların 2’ye katlandığı görülüyor.

EN PAHALI SEMTLER

Şehirde bir zamanlar kentsel dönüşüm bekleyen ve en çok müstakil konutun bulunduğu eski adıyla Hocacihan yeni adıyla Şefikcan Caddesi üzerinde konut fiyatları 1 milyon lirayı aşmış durumda. Bazı yeni projelerde ise 2 milyon lirayı bulan konutlar bulunuyor.

EN UCUZ SEMTLER

Konya’nın Karatay ilçesi Nakipoğlu ve yine kentsel dönüşümün gelmesi beklenen Şems Mahallesi’ndeki konutlar şehrin en ucuz konutlarını içinde barındırıyor.

Konut fiyatlarında mevki ve konum artık önemsenmiyor. Mülk sahiplerinin satmasında artık okula yakınlık, alışveriş merkezleri ve resmi dairelere yakınlık gibi konular önemsenmiyor.

TAŞRA VE KÖYLERDE FİYATLAR UÇUŞA GEÇTİ

Konya’nın merkezi dışında kalan ilçelerinde de durum farklı değil. Bazı ilçelerde konut fiyatları 1 milyon lirayı aşıyor. Daha önceleri pandemiyi bahane gösteren emlakçılar fiyatların yükselmesinin önünü açmıştı. Bu artışlar ise şehir merkeziyle taşranın arasındaki farkı kapatmış gibi görünüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum