Konya'ya Selçuklu'dan miras fırın kebabı

Konya'ya Selçuklu'dan miras fırın kebabı

Konya'nın yöresel yemeklerinin başında gelen ve Selçuklu dönemi mutfağından miras kalan furun kebabı, ramazan ayında iftar sofralarını süslemeye devam ediyor.

Konya'mızın yöresel yemeklerinin başında gelen ve Selçuklu dönemi mutfağından miras kalan furun kebabı, ramazan ayında iftar sofralarını süslüyor.

igkkm4vzykkrzewurhdrqw.jpg

Konya mutfağının en özel yemeklerinden biri olan furun kebabı, Selçuklu Devleti mutfağının mirası olarak biliniyor

dygeeryrc0wd8wrfy1u1tg-001.jpg

Mevlana’nın eserlerinde de, kebap ve kelle kebabı şeklinde anlatılan furun kebabı, asırlardır Konya fırınlarında pişiriliyor.

y8pggjvs2es1oynseokwcg.jpg

Günümüzde fırın kebabı olarak bilinen kebap, ramazan ayında da iftar sofralarını süslemeye devam ediyor.

j7adxxa5qe2dmp5rpjg-nq.jpg

Kuzu etinin ön kol gerdan ve kaburgasından yapılan furun kebabı, etin kendi yağıyla meşe odunu ateşinde taş fırında yaklaşık 7 saat pişiriliyor.

wi7tqypxmuu3ezvskgarfw.jpgnmrm0qu-fuyl4h6ia7hbpq.jpg

afiyet olsun

 

Etiketler :