Konya'ya kuvvetli gök gürültülü sağanak uyarısı! Yağışlar sürecek mi? İşte 11 - 15 Haziran hava durumu

Konya'ya kuvvetli gök gürültülü sağanak uyarısı! Yağışlar sürecek mi? İşte 11 - 15 Haziran hava durumu

Konya'da kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji 11 Haziran Pazar (bugün) Konya için ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kısa süreli fırtına gibi risklere karşı uyardı. İşte Konya 11 - 15 Haziran hava durumu tahminleri..

Konya'da Meteorolojinin son tahminlerine göre 11 Haziran 2023 Pazar (bugün) bölge genelinde kuvvetli olmak üzere aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında zaman zaman kuvvetlice esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji Konya 8. Bölge Müdürlüğü gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini belirterek varandaşlara Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu.

Uyarı açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: 11 Haziran 2023 Pazar (bugün) tahmin edilen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Bölgemiz (Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde) genelinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KONYA 11 HAZİRAN PAZAR SAATLİK HAVA DURUMU

Konya'da bugün hava gök gürültülü sağanak yağmurlu, beklenen hava sıcaklığı en düşük 16 en yüksek 24 derece olacak.

konyasaatlikhava.jpg

KONYA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük tahminlerine göre Konya'da havanın 11 Haziran Pazar (bugün) kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağışlı 16 ila 24 derece, 12 Haziran Pazartesi günü gök gürültülü sağanak yağmurlu 14 ila 23 derece, 13 Haziran Salı günü gök gürültülü sağanak yağışlı 14 ila 24 derece, 14 Haziran Çarşamba parçalı bulutlu 14 ila 26 derece, 15 Haziran Perşembe günü ise parçalı bulutlu 15 ila 28 derece aralığında olacağı tahmin ediliyor.

konya5gunlukhava.jpg

KONYA, AKSARAY, KARAMAN, NİĞDE 11 HAZİRAN METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE GENELİ 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ:

11 Haziran Pazar

12 Haziran Pazartesi

13 Haziran Salı

14 Haziran Çarşamba

15 Haziran Perşembe

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.