Konya'ya giriş yok! Ankara’dan gelenler Kulu’da bekliyor

Konya'ya giriş yok! Ankara’dan gelenler Kulu’da bekliyor

Yoğun kar yağışı ve tipinin etkili olduğu Konya'ya bağlanan tüm karayolları ulaşıma kapatıldı. Ankara yönünden bir çok ilin bağlantı noktası olan Konya'ya gelen araçlar Kulu'da bekletiliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlerdir süren uyarılarının ardından Konya'da da dün akşam saatlerinden itibaren yoğun kar yağışı ve tipi etkili olmaya başladı. Kenti çevre illere bağlayan tüm karayollarının ulaşıma kapatılmasının ardından Ankara'dan Konya'ya gelen araçlar da, Kulu ilçesinde bekleyişini sürdürüyor.

Konya ve çevre illerde dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı sonrası karayolları araç trafiğine kapatıldı. Aralıkla devam eden kar yağışı ve tipi sonrası Ankara istikametinden Konya yönüne doğru giden tüm araçlar Kulu ilçesinde bekletiliyor. Kulu ilçe girişinde Çiçekkent kavşağında araçlar trafik ekipleri tarafından durdurularak geçişlerine izin verilmiyor. Şehirlerarası taşımacılık yapan yolcu otobüsleri ise, Alpaslan Mahallesinde bulunan bir tesise yönlendiriliyor. Karayollarında kar küreme ve yol açma çalışmaları sürürken, araçların yolların temizlenmesinin ardından geçişlerine kontrollü olarak izin verileceği öğrenildi.

Otobüs şoförleri ise, İstanbul'dan yola çıktıklarını ve Kulu ilçesine vardıklarında tipi nedeniyle trafik polislerinin geçişlerine izin vermediğini ifade etti. Otobüs yolcularından biri ise, Tekirdağ'dan Kulu ilçesine gelinceye kadar yolun açık olduğunu ancak buraya vardığında yolların kar ve tipi nedeniyle kapandığını, kendilerini de tesislere yönlendirdiklerini söyledi.

Kar yağışı devam ediyor

Öte yandan, Kulu ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ve tipi devam ediyor. Sabah saatlerinde de etkisini sürdüren kar yağışı sonrası kent merkezi karla kaplanırken, yüksek kesimlerde bulunan Karacadağ, Dipdere, Canımana, Yaraşlı, Karacadere, Seyit Ahmetli, Ağılbaşı, Köstengil, Altılar, Hisar, Kömüşini mahallerinde kar kalınlığı 40 ila 60 santimetreye kadar ulaştı.

Konya'ya giriş yok! Ankara’dan gelenler Kulu’da bekliyor

Konya'ya giriş yok! Ankara’dan gelenler Kulu’da bekliyor

Konya'ya giriş yok! Ankara’dan gelenler Kulu’da bekliyor

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.