Konyaspor’un ligde kalabilmek için kaderi bu maçlarda gözü de Başakşehir’de

Konyaspor’un ligde kalabilmek için kaderi bu maçlarda gözü de Başakşehir’de

Ligde kalma hesapları yapan Konyaspor’da taraftarın bir gözü Hatayspor maçında diğer gözü de Başakşehir’de olacak. Yeşil beyazlılarda zorlu fikstür ise tam anlamıyla cehennem havasında.

Geçtiğimiz hafta Rizespor’la oynadığı mücadeleyi 5-3 kaybeden Konyaspor, adeta final haftalarına girdi. Ligin başından bu yana talihsizliklerin yakasını bırakmadığı yeşil beyazlılarda Teknik Direktör İlhan Palut’un gelişiyle iyi bir hava yakalayan Konyaspor’da son haftalar oldukça kötü geçti.

Sivasspor’a 11 Nisan’da kaybeden yeşil beyazlılar etkisiz oynadığı mücadelede Ankaragücü’yle berabere kalırken yine Kayserispor’u kendi evinde şut yağmuruna tutmasına rağmen sahadan beraberlikle ayrıldı.

Rizespor’a açık bir futbol oynayan temsilcimiz rakip kaleyi uzaktan şutlar ve bol ortalarla avlayamamış ve kontrataklarla gelen gollerle sahadan boynu bükük ayrılmıştı.

HATAY ÇOK DİRİ BİR TAKIM

Ligin en ofansif oyununu sahaya yansıtmayı başaran Hatayspor’la ligin ilk yarısında karşı karşıya gelen Konyaspor, rakibine isabetli şut atmayı başaramayınca sahadan 2-1 mağlubiyetle ayrılmıştı.

Teknik Direktör İlhan Palut’un nasıl bir oyun taktiğiyle rakibine karşı koyacağı merak konusu haline gelmişken kadro tercihleri de oyunun kaderini belirleyecek gibi görünüyor.

konyasporun-kalan-maclari.jpg

KRİTİK EKSİK

Hatayspor’da forvet hattının önemli oyuncusu Mame Diouf sarı kart cezalısı konumunda. Ligin flaş isimlerinden olan Boupendza ise oldukça formda.

Konyaspor’un defans hattı ise özellikle son haftalarda büyük ritim sorunu yaşıyor.

Ofans hattında önemli işler yapmayı başaran Hatayspor, oynadığı futbolla rakiplerine gözdağı verse de kalesinde Konyaspor kadar gol yemiş görünüyor. 34 haftada kalesinde 43 gol gören Hatayspor, rakip filelere 57 gol atmayı başardı.

KONYASPOR’UN EKSİKLERİ

Geçtiğimiz hafta oynanan Rizespor mücadelesinde sakatlanan Milosevic, sakatlığı nedeniyle kadroda yerini alamayacak. Ahmet Çalık’ın ise bu hafta Adil’in yerine oynaması bekleniyor.

ZORLU FİKSTÜR

Konyaspor ligde Hatay maçı itibariyle de zorlu haftaların ilkine başlamış olacak. 36 haftada Galatasaray’la karşılaşacak olan yeşil beyazlılar sırasıyla Karagümrük, Göztepe, Trabzonspor ve son haftada Antalyaspor’la karşı karşıya gelerek ligi tamamlayacak.

BAŞAKŞEHİR UMUDUMUZ

Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Başakşehir de ligde zor günler geçiriyor. Ligde 36 puanla 17. sırada yer alan İstanbul temsilcisi Konyaspor’un da kaderini belirleyecek maçlara çıkacak.

36. haftada Erzurumspor’la oynayacak Başakşehir, sırasıyla Ankaragücü, Sivasspor, Kayserispor ve son haftada Rizespor’la mücadele verecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.