Konyaspor'un Kurtuluş Savaşı: Bu Haliyle Maça Geldi

Konyaspor'un Kurtuluş Savaşı: Bu Haliyle Maça Geldi

Ligde kalma umutlarını son haftalara taşıyan Konyaspor, dün Samsunspor'u mağlup ederek önemli bir mesafeyi katetmiş oldu. Yeşil beyazlı takıma gönül veren taraftarlar ise her durumda takımlarını desteklemek için tribünleri doldurdu.

Sezona kötü başlangıç yapan ve hızla sıralamada alt sıralara gerileyen Konyaspor, şimdilerde ligde kalmanın hesaplarını yapıyor. Dün oynanan Samsunspor mücadelesinde muhteşem bir ilk yarı performansıyla 3 gol bularak sahadan galip ayrılmasını bilen Konyaspor, ligde kalma umutlarını iyice artırdı.

Ligde kalma mücadelesi veren Pendikspor, Hatayspor, Gaziantep'in kazandığı haftada mücadelesini son haftaya kadar kovalaması gereken yeşil beyazlılarda galibiyetin sevinci sürüyor. Aynı kulvarda mücadele veren Karagümrük, Ankaragücü ve Kayserispor ise mağlup olan takımlar oldu.

konyaspor-sevinc.jpg

Konyaspor, aldığı galibiyetle puanını 40'a çıkardı. Düşme hattında puanlar birbirine oldukça yakın.

TALİHSİZ KAYIPLAR

Konyaspor, özellikle bu sezon kazanabileceği birçok mücadeleden puan kayıplarıyla ayrıldı. Bunun en çarpıcı örneği ise İstanbulspor oldu. Yeşil beyazlılar, ligden düşmesi kesinleşen İstanbulspor'a 4 puan kaptırdı. Konyaspor, İstanbulspor'la oynadığı ligin ilk maçında 1-1 ve 20. haftada oynadığı maçtan da 0-0 beraberlikle sahadan ayrıldı.

Yine öne geçtiği mücadelede Başakşehir'e 3 puan kaptıran yeşil beyazlılar, ligin 2. haftasında oynadığı Antalyaspor maçında da öne geçmiş ve sahadan beraberlikle ayrılmak zorunda kalmıştı. Bunlar ve bunun gibi birçok mücadelede yeşil beyazlıların puan kayıpları bu günlerin ortaya çıkmasına yol açtı.

4 TEKNİK DİREKTÖR

Sezona teknik direktör Stanojevic'le başlayan Konyaspor, 278 günün sonunda ayrılık kararı aldı. Hakan Keleş'le anlaşan yeşil beyazlılar, genç teknik adamla 12 maça çıktı. İstediğini alamayan Konyaspor, takımı Aykut Kocaman'ın yardımcılığını yapan Omerovic'le el sıkıştı. 1,35 puan ortalaması yakalayan Boşnak teknik adamla da yollarını ayıran Konyaspor yönetimi Ali Çamdalı'ya takımı emanet etti.

SIRADA KAYSERİSPOR VAR

Konyaspor, ligde kalma adına önemli bir maça çıkacak. 37. hafta mücadelesinde Kayserispor'a konuk olacak Konyaspor'un bu maçtan puan ya da puanlar alması gerek. Kayserispor cephesi ise son alınan Fenerbahçe mağlubiyetini unutturma çabası veriyor.

SON MAÇ GALATASARAY'LA

Şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray, ligde kalma mücadelesi veren Karagümrük'e acımadı ve 3-2 galip gelmesini bildi. 37. haftada Fenerbahçe'yle oynayacak Galatasaray, son maçını Konya'da Konyaspor'la oynayacak. Sarı kırmızılıların Fenerbahçe'den 1 puan alması durumunda bitime 1 hafta kala Galatasaray, şampiyonluğunu ilan edecek.

Fenerbahçe'nin Galatasaray'dan 3 puan alması ise Galatasaray'ın son maçı kesin kazanması gereken bir ortama çevirecek. Bu da Konyaspor adına oldukça gergin bir durumu beraberinde getirebilir. Diğer durumlarda ise Konyaspor, rahat bir mücadeleyle 1 puan mücadelesi vermiş olacak.

TARAFTARIN ÖZVERİSİ YÜZLERİ GÜLDÜRÜYOR

Konyaspor'un her zaman yanında olan taraftarlar Samsunspor mücadelesinde de tribünleri doldurdu. 25 bin kişinin önünde güzel bir galibiyet alan yeşil beyazlılar gördükleri destekten dolayı oldukça mutlu.

konyaspor-taraftar.jpg

Taraftarlar ise tabir yerindeyse "iki eli kanda olsa" maça gidiyor.

konyaspor-taraftari-ayagi-kirik.jpg

Bir taraftarın kamerasına yansıyan görüntüde ayağı alçılı bir taraftarın maçı takip etmek için stadın merdivenlerini çıktığı görülüyor.

konyaspor-taraftari.jpg

KULÜPTEN TEŞEKKÜR

Konyaspor Kulübü maç öncesinde, maç esnasında ve maç sonunda takımlarına gereken tüm moral motivasyonu sağlayan taraftarlara teşekkür etti. Kulübün sosyal medya sayfasında hazırlanan özel kliple taraftara mesaj yayınlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.