KONYASPOR'LU TARAFTARLAR'DAN, AHMET ŞAN'A MESAJ

KONYASPOR'LU TARAFTARLAR'DAN, AHMET ŞAN'A MESAJ

Atiker Konyaspor'lu taraftarların sosyal medya platformu olan konyasporluyuz.com, son yaşanan olaylar nedeniyle duygusal bir mesaj yayınladı

konyasporluyuz.com isimli internet sitesinin kaleme aldığı yazıda, Galatasaray taraftarı olan Mehmet Ali Gökhan'ın yönetime girmesine tepki gösterilirken, yaşanmış bir hikayeyi de kaleme aldı. 'CEBİMİZDE YOKTU, ÖMRÜMÜZDEN VERDİK' açıklamasıyla yayınlanan duygusal mesajda, taraftarlar Başkan Ahmet Şan'ın bu sese kulak vermesini bekliyor.

İşte o mesaj;

 'CEBİMİZDE YOKTU, ÖMRÜMÜZDEN VERDİK'

Tarih 17.05.2002 saat 23:00 suları…

İlk deplasmanımıza gidecek olmanın verdiği heyecanla atkı ve polarlarımızla gedavet parkında toplanan kalabalığa doğru zafer tarafından yürüyoruz. Mayıs ayı olmasına rağmen hava serin, ağabeylerimizin söylediklerine göre de yol çok daha soğuk olacak.

Konyaspor sevdası ta ortaokul sıralarında nakış nakış işlendi gönlümüze; ama ilk deplasmanımız lise başında nasip oldu. Benim gibi ilk deplasmanını yaşayacak 7 kişilik arkadaş grubumuzla gece yarısı koyulduk Adana yollarına yaklaşık 30 otobüs. Maç çok önemli, ligin bitmesine 2 hafta kalmış, kazanırsak son hafta alınacak 1 puanla bile yıllardır özlemi duyulan 1. Lige çıkacağız. Yaklaşık 10 saat süren yolculuk sonucu varıyoruz Adana’ya. Bildiğin bir çöl sıcağı hakim şehre. Malum, olmuyor… Olmadığı gibi rencide edici bir skorla mağlup oluyoruz (5-1). Hayatımda ilk defa koca koca adamların birer çocuk gibi orada ağladıklarına şahit oluyorum. Anlamsızca gözlerimden süzülen yaşlara ben de engel olamıyorum. Bir yakınımı kaybetmiş gibi, yapayalnız kalmış gibi, tarif edilemez bir hüzün kaplıyor bedenlerimizi.

Yukarıda yazdıklarım Konyaspor’un kilit olarak görülen maçlarda aldığı hezimetlerden sadece birisi. Bunun gibi onlarca maç yaşadık geçen dönemde. Şampiyon da olduk, defalarca potadan da döndük. Averaj ile play off’u da kaybettik. İkinci ligde kümeye oynadığımız sezonlarda bile heyecanımızdan, sevgimizden, aşkımızdan bir şey kaybetmedik; zira aşk karşılıksızdı ve besin kaynağı asla başarı değildi. Bizi biz yapan birlik olmamız, takımımıza her durumda koşulsuz destek vermemizdi elbet. Bunun meyvelerini 2016 sezonunda elde ettik, takım ve şehir bütünleşmesiyle o çok arzuladığımız Avrupa kupalarına katılmaya Aykut Kocaman önderliğinde hak kazandık. Bu başarı tek başına ne sadece yönetimin ne de futbolcularındı; bunun adı inancın zaferiydi ve bu zaferde en büyük pay kuşkusuz Konyaspor taraftarınındı… Birçok insan tanıdık, birçok arkadaş, kardeş. Kimi son harçlığını harcadı deplasman yollarında, kimi maaşının yarısını arkadaşlarının yemek parası yaptı. İçerde dışarda gırtlağı patlayana kadar haykırdı “Konyasporum…”. Fakirdi, ama sevdasının değeri paha biçilmezdi. Çünkü bilirdi ki en büyük servet içinde beslediği o sevgiydi. Cebinde olmayan yiğit yürekli çocuklar ömründen vermeye yıllardır devam etti, ediyor.

Sonra birileri çıktı meydana, belli ki zenginlerdi, façaları, ofisleri, bindikleri arabalar vs. görkemliydi. Sonra bu tipler fakir ve aşık çocukları aşağılamaya başladılar. Hakaret ettiler, hakir gördüler, utanmadan, sıkılmadan gözlerinin içine baka baka BİR İSTANBUL TAKIMININ FANATİĞİ olduğunu saklama gereği bile duymadan SEVDAMIZIN yönetimine dâhil oldular…
Ezcümle; Bu takımın sahibi kravatlarılar değil atkılılardır. On yıllardır süregelen İstanbul hegemonyası ve empozesine boyun eğmeyen yiğit yürekli çocukların en kutsal bayrağıdır Konyaspor. Hiç kimsenin bu bayrağı o iğrenç vicdanlarıyla kirletmesine izin vermeyeceğimizi açık bir dille belirtiyoruz. Konyasporluyuz.com ailesi olarak her alanda İstanbul dayatmasına onurlu bir duruş sergilemeye çalışırken; kulübümüzde gönlünü İstanbul takımına satmış birinin varlığını kabullenmemiz mümkün değildir. Büyük taraftarımıza açıkça hakaret etmekte bir beis görmeyen karakterleri tartışmaya açık insanların bu kulüpten derhal uzaklaştırılmasının yönetim tarafından sağlanması gerekliliği elzemdir. Bu takım İstanbul yalakalarına teslim edilmeyecek kadar değerlidir, kutsaldır.

Büyük Konyaspor taraftarı adına konyasporluyuz.com ailesi

Etiketler :