Konyaspor'da 3 teknik direktörün karnesi de zayıf

Konyaspor'da 3 teknik direktörün karnesi de zayıf

Trendyol Süper Lig'e bu sezon iyi bir başlangıç yapan ve ilk 4 haftada 4. basamağa kadar yükselen Konyaspor, son 10 haftadır ligin alt sıralarına adeta demir attı.

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Konyaspor, 2023-2024 sezonuna Sırp Teknik Direktör Aleksandar Stanojevic yönetiminde başladı. Sırp teknik adam, yeşil beyazlı takımın başında çıktığı 9 maçta 2 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 3 beraberlik aldı. Konyaspor, bu maçlarda 9 puan toplayarak ligin ilk 9 haftasını 15. sırada tamamladı.

Kötü gidişat sonrası Stanojevic ile yollarını ayıran Konya ekibi, teknik direktör Hakan Keleş ile sözleşme imzaladı. Hakan Keleş ise ligde çıktığı 10 maçta 2 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 3 beraberlik alarak 9 puan topladı. Yeşil-beyazlılar, ligin 19. haftasında deplasmanda Galatasaray'a 3-0, ligin ertelenen 16. hafta maçında yine deplasmanda Fenerbahçe'ye 7-1 mağlup olduktan sonra teknik direktör Hakan Keleş ile de yollarını ayırırken, küme düşme hattında 18. sırada yer aldı.

Konyaspor, Hakan Keleş ile yolların ayrılmasından sonra 62 yaşındaki Bosna-Hersekli çalıştırıcı Fahrudin Omerovic ile mukavele imzaladı. Fahrudin Omerovic, yeşil-beyazlı takımın başında çıktığı 11 lig maçında 2 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 5 beraberlik alarak 14 puan elde etti. Bu maçlarda rakip fileleri 14 kez sarsan yeşil-beyazlılar, kalesinde 13 gol gördü.

Süper Lig'in 31. haftasında karşılaştığı Trabzonspor'a evinde 3-1'lik skorla mağlup olan Konyaspor, küme düşme hattının 1 sıra önünde 33 puan ile 16. sırada yer alıyor. Ligde kalan 7 haftada deplasmanda 3 maç oynayacak olan Konyaspor, 4 maçta da rakiplerini kendi evinde ağırlayacak. Konyaspor, iç sahada oynayacağı maçlarda şampiyonluk yarışında olan Fenerbahçe ile 35. haftada, yine şampiyonluk yarışında olan Galatasaray ile de son haftada karşılaşacak.

Konyaspor'da 3 teknik direktörün karnesi de zayıf

Konyaspor ligin alt sıralarından kurtulamıyor

Trendyol Süper Lig'e bu sezon iyi bir başlangıç yapan Konyaspor, 4. haftada deplasmanda oynadığı maçta Başakşehir'i 1-0'lık skorla mağlup ettikten sonra 4. sıraya yükseldi. Daha sonraki haftalarda kan kaybetmeye başlayan ve kötü gidişata dur diyemeyen yeşil-beyazlı ekip, ligin 16. haftasını küme düşme hattında 18. sırada tamamladı. 11 haftayı küme düşme hattında geçiren Konyaspor, deplasmanda 2-0 kazandığı Pendikspor maçından sonra 14. sıraya yükseldi. Son 3 haftada da 2 beraberlik, 1 mağlubiyet elde eden Konya ekibi, küme düşme hattının bir sıra üstünde 16. sırada yer aldı.

Takıma yeni katılan oyunculardan 2 gol, 4 asistlik performans

Konyaspor, ara transfer döneminde orta saha Emmanuel Boateng, kaleci Jakub Slowik, stoper Filip Damjanovic, kanat oyuncusu Valon Ethemi ve forvet Alassane Ndao'yu kadrosuna kattı. Jakub Slowik, 8 maçta forma giyerken 4 gol yedi. Filip Damjanovic, yeşil-beyazlı takımda 8 maça çıktı. Valon Ethemi 9 maçta forma giyerken 1 gol buldu, 3 asist yaptı. 9 maçta forma giyen Alassane Ndao da 1 gol, 1 asistle oynadı. Emmanuel Boateng ise yeşil-beyazlı takımda forma şansı bulamadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.