Konya'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki tek bölgesi Çatalhöyük'e ziyaretçi akını

Konya'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki tek bölgesi Çatalhöyük'e ziyaretçi akını

Konya'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan tek eseri olan Çatalhöyük, Konya 2021 İslami Dayanışma Oyunları için kente gelen binlerce kişinin uğrak noktası oldu

Konya en yoğun günlerini yaşıyor. Başta Konya 2021 5. İslami Dayanışma Oyunları için şehre gelen misafirler olmak üzere çok sayıda ziyaretçi tarihi ve turistik bölgeleri ziyaret ederek, kentin ekonomisine de canlılık kazandırıyor. Bu dönemde UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan Konya'daki tek eser olan Çatalhöyük'ün bilinirliğinin artırılması için düzenlenen tanıtım günlerinde, bölge ziyaretçi akınına uğruyor.

ÇATALHÖYÜK UNESCO DÜNYA MİRASI LİSTESİ'NDE

Konya Büyükşehir Belediyesi, 9 bin 500 bin yıllık tarihiyle insanlığın gelişiminde önemli bir evre olan Çatalhöyük Neolitik Kenti'nin tanıtımı için Çatalhöyük Tanıtım Günleri düzenledi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan Konya'daki tek eser olan Çatalhöyük'ün tanıtılmasına katkı sağlamak için önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

ALTAY: TÜRKİYE'YE ÖRNEK BİR İŞ

Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi inşaatının son aşamaya geldiğini kaydeden Başkan Altay, 4 bin metrekarelik alanda gelen ziyaretçilerin tüm ihtiyaçlarının karşılanabildiği, sergi alanlarının olduğu Türkiye'ye örnek bir iş yaptıklarını ifade etti.

Çatalhöyük'ün tanıtımına katkı sağlamak için Konya'nın turizm anlamında yoğun olduğu bir dönemde Çatalhöyük Tanıtım Günleri düzenlediklerini belirten Başkan Altay, sıcak hava balonu uçuşları ile çok sayıda etkinliğin yapıldığı programların Konyalılardan ve Konya dışından gelen misafirlerden yoğun ilgi gördüğünü vurguladı.

"AMAÇ ÇATALHÖYÜK'Ü DÜNYANIN EN ÖNEMLİ TURİZM DESTİNASYONLARINDAN BİRİ HALİNE GETİRMEK"

Uğur İbrahim Altay, yaptıkları çalışmaların amacının dünyanın en önemli arkeolojik alanlardan biri olan Çatalhöyük'ü dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biri haline getirmek olduğunu dile getirdi. Çatalhöyük Tanıtım Günleri çerçevesinde, başta İslami Dayanışma Oyunları için Konya'ya gelen misafirler olmak üzere çok sayıda ziyaretçiye; seramik, çömlek, halı, keçe ve okçuluk gibi atölyelerin yer aldığı etkinlikler düzenledi.

TARİHE YOLCULUK YAPTILAR

Etkinliklere katılan ve Çatalhöyük Neolitik Kenti'ni gezen misafirler, tarihe yolculuk yaptıklarını belirterek, Konya Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi İbn-i Sina Bilgehanesi'nden öğrenciler de "Şehir Tarihi" dersleri çerçevesinde tarihin ilk modern şehri olarak nitelendirilen Çatalhöyük Antik Kenti'ni ziyaret etti.

Öğretmenleri eşliğinde kentin 9 bin 500 yıllık tarihini heyecanla dinleyen Bilgehane öğrencileri, binlerce yıl öncesine dayanan ilk tarımsal faaliyetlerin, ilk sanatsal çalışmaların, yerleşik hayatın ve insanlığın izini sürdü.

Konya'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki tek bölgesi Çatalhöyük'e ziyaretçi akını

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.